Γιάννενα: Σύσκεψη στα Γιάννενα με όλα τα εκπαιδευτικά επί τάπητος Γιάννενα: Σύσκεψη στα Γιάννενα με όλα τα εκπαιδευτικά επί τάπητος | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Σύσκεψη στα Γιάννενα με όλα τα εκπαιδευτικά επί τάπητος

Γιάννενα: Σύσκεψη στα Γιάννενα με όλα τα εκπαιδευτικά επί τάπητος

Σύσκεψη της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών, της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων έγινε πρόσφατα στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.. Τη σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων, απασχόλησαν τα τρέχοντα προβλήματα της Εκπαίδευσης και διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε πολλά ζητήματα. 

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε η συμφωνία, ότι μετά την ψήφιση της υποχρεωτικότητας της δίχρονης προσχολικής αγωγής πρέπει να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιωαννιτών για την άμεση εφαρμογή της. 


Στην κατεύθυνση αυτή εκτιμήθηκε ότι πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες για την απαίτηση και διασφάλιση των κτηριακών και λοιπών υλικοτεχνικών υποδομών, το διορισμό των απαραίτητων νηπιαγωγών κλπ, προκειμένου η απόφαση για υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή να μην υπονομευθεί εν τη γενέσει της. 


Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και ανταλλάχθηκαν απόψεις για ζητήματα που αφορούν το δημοκρατικό και παιδαγωγικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολικών μονάδων, τονίζοντας ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες και από τα τρία σωματεία, στα πλαίσια πάντα του θεσμικού τους ρόλου, για τη βελτίωση του κλίματος μεταξύ εκπαιδευτικών – γονέων – μαθητών.


Τέλος, συμφωνήθηκε η στήριξη, από τα εκπαιδευτικά σωματεία, της πρωτοβουλίας της Ένωσης Γονέων για τη διοργάνωση του «1ου Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ιωαννίνων» με θέμα τον ρατσισμό και τίτλο: «Γέφυρες χτίζουμε, φράγματα γκρεμίζουμε. Για έναν κόσμο που θα χωράει πολλούς κόσμους».


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Σύσκεψη στα Γιάννενα με όλα τα εκπαιδευτικά επί τάπητος
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2315179364248471790
Σχόλια
item