Αυγενάκης: Η ανοχή της κυβέρνησης στα «χαϊδεμένα παιδιά της» κάνει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι Αυγενάκης: Η ανοχή της κυβέρνησης στα «χαϊδεμένα παιδιά της» κάνει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αυγενάκης: Η ανοχή της κυβέρνησης στα «χαϊδεμένα παιδιά της» κάνει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι

Αυγενάκης: Η ανοχή της κυβέρνησης στα «χαϊδεμένα παιδιά της» κάνει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, μετά και το τελευταίο περιστατικό βίας στην οδό Πατησίων. 
Ο κ. Αυγενάκης μιλά στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για απαράδεκτες δηλώσεις Τόσκα που έχουν «αφοπλίσει», όπως λέει, την αστυνομία, μιλά για «προκαταλήψεις που έχουν αποδυναμώσει τη θέληση και το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ».
Ταυτοχρόνως, ο γραμματέας της ΝΔ παρουσιάζει τις προτεραιότητες, στον τομέα της ασφάλειας, της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Θα σπάσει τα άβατα, θα καταργήσει το νόμο Παρασκευόπουλου, θα δημιουργήσει φυλακές υψίστης ασφαλείας, θα ενισχύσει την ομάδα Δίας και την ομάδα Δ, θα αλλάξει το νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο. Τέλος, επισημαίνει ότι η «ασφάλεια των πολιτών είναι υπόθεση αξιοπρέπειας και προϋπόθεση προόδου».
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αυγενάκη έχει ως εξής:
«Η έξαρση βίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Τελευταίο γεγονός, η επίθεση σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Πατησίων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας έσπειραν ανέμους και σήμερα θερίζουν θύελλες.
Επέλεξαν συνειδητά να διατηρήσουν επιλεκτική συγγένεια με το περιθώριο. Η ανοχή στα χαϊδεμένα παιδιά τους, «τα δικά τους παιδιά», όπως είχε πει ο κ. Δραγασάκης για τους αναρχικούς, κάνει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι.
Οι προκαταλήψεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και οι απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Τόσκα έναντι του αστυνομικού προσωπικού, έχουν «αφοπλίσει» την αστυνομία, έχουν αποδυναμώσει τη θέληση και το ενδιαφέρον της.
Τα στελέχη της Αστυνομίας σήμερα αισθάνονται απαξιωμένα, μιλούν για «πολιτική ανοχή στους "μπαχαλάκηδες"» και αποδίδουν την αδυναμία αντιμετώπισής τους «στην κατάργηση της ομάδας Δέλτα και την ακινησία της ομάδας ΔΙΑΣ» και έχουν δίκιο.
Η επαναφορά του νόμου και της τάξης», καταλήγει στη δήλωσή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο κ. Αυγενάκης, «είναι αυτονόητη υποχρέωση της επόμενης κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη: Σπάμε τα άβατα. Καταργούμε τον νόμο Παρασκευόπουλου. Δημιουργούμε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Ενισχύουμε την ομάδα Δίας και την ομάδα Δ, δηλαδή τις περιπολίες. Αλλάζουμε το νόμο για το άσυλο στα Πανεπιστήμια.
Η ασφάλεια των πολιτών είναι η σημαντικότερη υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας.
Είναι υπόθεση αξιοπρέπειας για τους πολίτες και προϋπόθεση προόδου για τη χώρα. Όποιος φοβάται, δεν είναι πραγματικά ελεύθερος».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Epirusblog Gr
5 of 5
Αυγενάκης: Η ανοχή της κυβέρνησης στα «χαϊδεμένα παιδιά της» κάνει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 2728090137066771512
Σχόλια
item