Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος: Χαίρομαι γιατί σήμερα ψηφίζω σαν Αιγύπτιος για την πρόοδο της χώρας

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος: Χαίρομαι γιατί σήμερα ψηφίζω σαν Αιγύπτιος για την πρόοδο της χώρας
Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε σήμερα, πρώτη μέρα των προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.
Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, που σαν Αρχηγός Εκκλησίας στην Αίγυπτο λαμβάνει αυτόματα την αιγυπτιακή υπηκοότητα, έγινε πολύ θερμά δεκτός από τους εκπροσώπους του εκλογικού τμήματος που προσήλθε να ψηφίσει, στο κέντρο της πόλης, όπως όλοι οι Αιγύπτιοι πολίτες έχουν αρχίσει ήδη από τα ξημερώματα να προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα όλης της χώρας για να δηλώνουν την προτίμησή τους στις κάλπες.
Ο Ποιμενάρχης του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, συνοδευόμενος από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας Μητροπολίτη Άκκρας κ. Νάρκισσο, ακολούθησε κανονικά όλη τη διαδικασία, επιδεικνύοντας την ταυτότητά του, υπογράφοντας τη συμμετοχή του στους εκλογικούς καταλόγους και παίρνοντας τα ψηφοδέλτια, κατευθύνθηκε στο παραβάν για να εξασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. 
Ο Πατριάρχης της Αλεξάνδρειας δεν παρέλειψε, αφότου έριξε τον φάκελο με την ψήφο του στην κάλπη, να ακολουθήσει και την υποχρέωση να τοποθετήσει κόκκινο χρώμα στο ένα δάκτυλο του χεριού του, όπως γίνεται για όλους τους Αιγυπτίους, διαδικασία που ακολουθείται για όλους τους ψηφοφόρους για λόγους ασφαλείας από το κράτος, για να αποφευχθεί περίπτωση διπλοψηφίας.
Εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα, όπου ψήφισε, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του στις αιγυπτιακές προεδρικές εκλογές. Μιλώντας αποκλειστικά στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος δήλωσε για τις αιγυπτιακές εκλογές:
«Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου χαρά, γιατί σήμερα, σαν Αιγύπτιος, ψηφίζω για την πρόοδο της Αιγύπτου. Ψηφίζω για την ευημερία αυτού του ωραίου λαού των Αιγυπτίων, που μαζί με την πατρίδα μου την Ελλάδα και την Κύπρο μας, είναι ένα φωτεινό τρίγωνο, που θα φωτίσει σε αυτές τις δύσκολες ημέρες, όχι μόνο τη Μεσόγειο αλλά όλη τη Μέση Ανατολή. 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την αγάπη του Προέδρου Σίσι προς το Πατριαρχείο μας, προς τη Ρωμιοσύνη, να τού ευχηθώ να έχει την ευλογία του Θεού. Και μπροστά του, απλώνεται ένα ελπιδοφόρο μέλλον για την Αίγυπτό μας, για όλον τον κόσμο, για την ειρήνη όλων των λαών πάνω στη γη».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

epirusblog.gr
5 of 5
Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος: Χαίρομαι γιατί σήμερα ψηφίζω σαν Αιγύπτιος για την πρόοδο της χώρας
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7134742473406691667
item