Γιάννενα: Στο ΕΣΠΑ η ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Δ. Δωδώνης Γιάννενα: Στο ΕΣΠΑ η ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Δ. Δωδώνης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στο ΕΣΠΑ η ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Δ. Δωδώνης

Γιάννενα: Στο ΕΣΠΑ η ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Δ. Δωδώνης

Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και στον άξονα «Ανάπτυξη Αν­θρώ­πινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση των διακρίσεων» εντάχθηκε η ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Δωδώνης.

Η ένταξη κατέστη εφικτή μετά την αποδοχή του αιτήματος που είχε υποβάλει ο Δήμος στην Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος, για τροποποίηση των πληθυσμιακών κριτηρίων της πρόσκλησης. 


Έτσι αντί του μόνιμου πληθυσμού περιλαμβάνεται το de facto, γεγονός που επέτρεψε στον Δήμο την υποβολή της σχετικής πρότασης.

Ο Δήμος Δωδώνης και ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή, καθώς τόσο ο Περιφερειάρχης ως πρόεδρος της Επιτροπής όσο και τα μέλη της, αναγνώρισαν το δίκαιο του αιτήματος και την αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας στην περιοχή.

Οι υπηρεσίες
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δωδώνης, θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:
Α) Υποδοχή-Ενημέρωση-Υποστήριξη των πολιτών
Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές
Γ) Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων. 


Το Κέντρο θα διασυνδέει τους ωφελούμενους με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κ.λπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Το Κέντρο Κοινότητας θα στεγαστεί στο ισόγειο του Δημαρχείου Δωδώνης, στην Αγία Κυριακή Θεριακησίου. 


Θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00-16:00 και θα εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους του δήμου Δωδώνης.


Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στις 112.320 ευρώ.


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Στο ΕΣΠΑ η ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Δ. Δωδώνης
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3270128062255082574
Σχόλια
item