Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημερωτικές ομιλίες για την κατάθλιψη

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημερωτικές ομιλίες για την κατάθλιψη
Στα πλαίσια της εκστρατείας κατά της κατάθλιψης, που υλοποιεί το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Γ.Ν.- Κ.Υ. Φιλιατών, διοργανώθηκαν 2 ενημερωτικές ομιλίες. 

Η πρώτη ομιλία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΚΗΦΗ Πέρδικας, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, με θέμα «Κατάθλιψη: Μύθοι και Αλήθειες». Τα θέματα που αναλύθηκαν αφορούσαν στις διάφορες μορφές κατάθλιψης, στα συμπτώματα και πώς αυτά αναγνωρίζονται, ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τους μύθους και τα στερεότυπα της νόσου. 

Ομιλήτρια ήταν η κα. Σπυριδούλα Πέτσιου, ψυχολόγος και επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Ψ.Υ., ενώ παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτριος Πάκος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας Ευπαθών Ομάδων κα. Αλεξάνδρα Χρήστου, επιστημονικά στελέχη του Κ.Ψ.Υ., καθώς και το προσωπικό των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» Ηγουμενίτσας, Ν. Σελεύκειας, Καστριού, Παραποτάμου, Πέρδικας και του ΚΗΦΗ Πέρδικας. 

Η δεύτερη ομιλία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΚΑΠΗ Πλαταριάς , την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, με θέμα «Κατάθλιψη και Τρίτη Ηλικία». Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο τρόπος εκδήλωσης της κατάθλιψης στην τρίτη ηλικία ενώ τονίστηκε η ανάγκη για έγκαιρη διάγνωση και άμεση παρέμβαση από ειδικούς. 

Ομιλήτρια ήταν και πάλι η ψυχολόγος και επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Ψ.Υ. κα Σπυριδούλα Πέτσιου, συνοδευόμενη και από άλλα επιστημονικά στελέχη του Κ.Ψ.Υ. Το παρόν έδωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτριος Πάκος, καθώς και το προσωπικό του ΚΗΦΗ Πλαταριάς και των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» Συβότων, Πλαταριάς και Μαργαριτίου. 

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει τις ενημερωτικές δράσεις πρόληψης προκειμένου να επιτευχθεί μια σταθερή τοπική στρατηγική για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των δημοτών. 

Παράλληλα συνεχίζεται το Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου σε δημότες άνω των 18 ετών για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου του 21ου αιώνα, την κατάθλιψη. 

Αφιερώστε μόλις 10 – 15 λεπτά από το χρόνο σας και συμπληρώστε, το εγκεκριμένο από τον ΠΟΥ, ερωτηματολόγιο στο γραφείο του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, με τη βοήθεια του αρμόδιου υπαλλήλου. 

Για πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε κάθε Δευτέρα στο τηλέφωνο του ΚΕΠ Υγείας 2665360012, στο e-mail: kepygeias@igoumenitsa.gr ή εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφθείτε τα γραφεία μας στο Παλαιό Δημαρχείο, Ελευθερίας 7, 1ος όροφος. 

Σπάσε τη σιωπή! 
Δεν είσαι μόνος!
epirusblog.gr
5 of 5
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημερωτικές ομιλίες για την κατάθλιψη
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8037805480280303323
item