Με το βλέμμα στη Βάρνα η ΝΔ -Ανησυχία για τους κυβερνητικούς χειρισμούς Με το βλέμμα στη Βάρνα η ΝΔ -Ανησυχία για τους κυβερνητικούς χειρισμούς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Με το βλέμμα στη Βάρνα η ΝΔ -Ανησυχία για τους κυβερνητικούς χειρισμούς

Με το βλέμμα στη Βάρνα η ΝΔ -Ανησυχία για τους κυβερνητικούς χειρισμούς
Το βλέμμα στραμμένο στη Βάρνα και τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας έχει στραμμένο η Νέα Δημοκρατία.
Τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων της ευρωπαϊκής ηγεσίας με τον Ταγίπ Ερντογάν θεωρούνται κρίσιμα για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, την κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και το μεταναστευτικό. 
Παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει να είναι μετρημένος στην κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση, διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές, των όσων δήλωσε στις Βρυξέλλες, δεν κρύβεται η ανησυχία για τους χειρισμούς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα εθνικά θέματα.
Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως το Μέγαρο Μαξίμου υποτίμησε, τόσο το περιστατικό με τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον Έβρο, όσο και το Σκοπιανό. 
Η κυβέρνηση σύρεται στα εθνικά θέματα από τις εξελίξεις και αναγκάζεται να μεταβάλει τη στάση της, υπό την πίεση που δημιουργούν τα γεγονότα, είναι η ανάγνωση που γίνεται για την αναπροσαρμογή της τακτικής του Μεγάρου Μαξίμου που παρατηρείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα. 
Η έλλειψη αξιόπιστης στρατηγικής και ειδικότερα η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να χρησιμοποιήσει τα εθνικά θέματα ως πεδίο αντιπαράθεσης με τα άλλα κόμματα, αντί να συγκροτήσει εθνικό μέτωπο, θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη, παρά την ψύχραιμη και σοβαρή, όπως την χαρακτηρίζουν στην Πειραιώς, στάση από την πλευρά της αντιπολίτευσης.  
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αμέσως μετά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, όπου ζήτησε μετ’ επιτάσεως την απελευθέρωση των στρατιωτικών, ερωτώμενος για τη στάση της κυβέρνησης σημείωσε ότι πρέπει, «να αποφασίσει αν είναι διμερές ζήτημα ήσσονος σημασίας ή αν πρέπει να κινητοποιήσουμε ευρύτερες συμμαχίες».
Ως προς το μεταναστευτικό από τη Νέα Δημοκρατία εστιάζουν στην ανάγκη να μην τιναχθεί στον αέρα η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας καθώς τα αποτελέσματα από κάτι τέτοιο θα είναι ιδιαίτερα αρνητικά, κυρίως για την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι βρίσκονται στο τουρκικό έδαφος 3,5 εκ. πρόσφυγες που παραμένουν εκεί χάρις σ' αυτή τη συμφωνία και θεωρείται δεδομένο πως θα τους χρησιμοποιήσει ο Τούρκος πρόεδρος για να πιέσει την ΕΕ. 
Εκτός των ελληνοτουρκικών, στο κάδρο της κριτικής από την αξιωματική αντιπολίτευση είναι και οι εξελίξεις στο Σκοπιανό.  
«Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί που επιμένουν να βάζουν το κάρο μπροστά από το άλογο. Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι προηγούνται οι αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων και έπεται η συζήτηση για το όνομα. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει διαμορφώσει κοινή θέση ούτε στο εσωτερικό της κυβέρνησης του», ήταν η δήλωση του κ. Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες για την διαπραγμάτευση με την FYROM. 
Η κυβέρνηση θεωρούσε πως μπορούσε να προχωρήσει μόνη της σε μια λύση, έχοντας στο τραπέζι των συζητήσεων τον Γκόραν Ζάεφ, αλλά, με καθυστέρηση αντιλήφθηκε πως πρέπει να υπάρχουν δεσμεύσεις για το Σύνταγμα και τα αλυτρωτικά, είναι η αιχμή που αφήνουν από την Πειραιώς για τους χειρισμούς Τσίπρα – Κοτζιά στο ονοματολογικό των Σκοπίων.

Epirusblog Gr
5 of 5
Με το βλέμμα στη Βάρνα η ΝΔ -Ανησυχία για τους κυβερνητικούς χειρισμούς
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 1192291236848850011
Σχόλια
item