Γιάννενα: Μία σύλληψη στα Γιάννενα από την Αντιτρομοκρατική Γιάννενα: Μία σύλληψη στα Γιάννενα από την Αντιτρομοκρατική | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Μία σύλληψη στα Γιάννενα από την Αντιτρομοκρατική

Γιάννενα: Μία σύλληψη στα Γιάννενα από την Αντιτρομοκρατική
Έπιασαν ακροδεξιούς με 50 κιλά νιτρική αμμωνία, μολότοφ και κροτίδες
Αντιμέτωποι με μια πολύ επικίνδυνη τρομοκρατική ομάδα, βρίσκονται οι αστυνομικοί που προχώρησαν την Τρίτη σε συλλήψεις μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης «Combat 18». 
Όπως ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα, είχαν συλληφθεί πέντε Έλληνες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και είχαν πραγματοποιηθεί πάνω κατ’ οίκον έρευνες, έξι σε περιοχές της Αττικής και δύο σε επαρχιακές πόλεις.
Μεταξύ των πέντε μελών είναι και ένα άτομο από τα Γιάννενα, το οποίο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι από τα σημαντικά μέλη της οργάνωσης.
Όλοι είναι νεαρής ηλικίας (μέχρι 30 ετών), ενώ μεταξύ τους είναι και ένας δικηγόρος, και κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά. Συγκεκριμένα: πενήντα (50) κιλά νιτρική αμμωνία, δηλαδή υλικό για την Παρασκευή εκρηκτικής ύλης ANFO, βόμβες μολότοφ, πλήθος κροτίδων, βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου, σύμβολα (σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού), ψηφιακά πειστήρια, μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες, αντιασφυξιογόνος μάσκα, ρόπαλα και σιδερογροθιές, κυνηγετικά όπλα, φιαλίδια βουτανίου και
μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ επιπλέον χθες βρισκόταν σε εξέλιξη τρεις κατ’ οίκον έρευνες στο νομό Αττικής.
Όλο αυτό το σκηνικό, ωστόσο, παραπέμπει σε μια εξαιρετικά οργανωμένη κι επικίνδυνη οργάνωση.
Η ναζιστική οργάνωση «Combat 18» (ο αριθμός 18 παραπέμπει στα γράμματα Α-Η Adolf Hitler ) που ευθύνεται για περίπου 30 εμπρηστικές επιθέσεις σε στέκια αναρχικών, σε καταλήψεις και σε άλλα οικήματα εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ επιχειρήσεις φέρεται πως έγιναν και στα Ιωάννινα, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει ανακοινωθεί επισήμως.
Η φασιστική οργάνωση δημιουργήθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο κι επεκτάθηκε σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης με σύνθημα το «υπονόμευσε, τρομοκράτησε, κατάστρεψε» .
Στην Ελλάδα είχε εμφανισθεί προ πενταετίας μαζί με την οργάνωση «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές» (ΑΜΕ) που αποδίδεται σε γνωστό ακροδεξιό που είχε αποχωρήσει από την «Χρυσή Αυγή» κι είχε κατηγορηθεί το 1998 για σοβαρό τραυματισμό φοιτητή από άγριο ξυλοδαρμό.
Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής που έχει ξεκινήσει προ πολλών μηνών βασίσθηκε σε υποκλοπές συνομιλιών και σε παρακολουθήσεις υπόπτων.

proinanea.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Μία σύλληψη στα Γιάννενα από την Αντιτρομοκρατική
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 126739034248238669
Σχόλια
item