Γιάννενα: Κατέρρευσε ένα ακόμα παλαιό κτίσμα Γιάννενα: Κατέρρευσε ένα ακόμα παλαιό κτίσμα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κατέρρευσε ένα ακόμα παλαιό κτίσμα

Γιάννενα: Κατέρρευσε ένα ακόμα παλαιό κτίσμα
Διαστάσεις «επιδημίας» φαίνεται πως προσλαμβάνει την τελευταία διετία στην πόλη των Ιωαννίνων η κατάρρευση παλαιών κτισμάτων εντός της πόλης, χωρίς ευτυχώς να έχουν υπάρξει θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές.
Η νομοθετική ρύθμιση από τα συναρμόδια υπουργεία κρίνεται πλέον απαραίτητη προκειμένου να απεμπλακεί η διαδικασία παρέμβασης των υπηρεσιών των δήμων και των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού, ειδικά στις περιπτώσεις των διατηρητέων αλλά και των κτιρίων που έχουν επισημανθεί ως επικίνδυνα.
Λίγο μετά τη 1 τα μεσάνυχτα ένα ακόμη παλαιό κτίσμα, που κατοικούνταν μέχρι πριν έξι χρόνια κατέρρευσε ξαφνικά στην οδό Π. Μελά.
Το ευτύχημα ήταν πως την ώρα της κατάρρευσης δεν υπήρχε κίνηση πεζών αλλά και οχημάτων στην περιοχή και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Από νωρίς το πρωί συνεργείο του εργοταξίου βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να λάβει μέτρα προστασίας των διερχομένων πεζών και εποχούμενων, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Ο αρμόδιος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Νάστος τόνισε πως ειδικά στο ιστορικό κέντρο της πόλης υπάρχουν πολλά ετοιμόρροπα κτίσματα, που έχουν επισημανθεί από την υπηρεσία, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες προκειμένου να ενημερώσουν τους ιδιοκτήτες.
«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σύμφωνα με τη νομοθεσία είναι η λήψη άμεσων μέτρων προστασίας και η χρέωση των εργασιών στους ιδιοκτήτες. Το πιο μεγάλο πρόβλημα βέβαια σχετίζεται με τα διατηρητέα, για τα οποία απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.
Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν επιτρέπεται καμία παρέμβαση όχι μόνο χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού. 
Είναι αναγκαίο να βρεθεί λύση το συντομότερο, γιατί έχουμε πολλά τέτοια κτίρια στην πόλη που δημιουργούν ήδη προβλήματα ή πρόκειται να δημιουργήσουν στο μέλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Κατέρρευσε ένα ακόμα παλαιό κτίσμα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1738245554297083968
Σχόλια
item