Γιάννενα: Μήνυμα… Ιωαννίνων για την αξιολόγηση Γιάννενα: Μήνυμα… Ιωαννίνων για την αξιολόγηση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Μήνυμα… Ιωαννίνων για την αξιολόγηση

Γιάννενα: Μήνυμα… Ιωαννίνων για την αξιολόγηση
Με χειροκροτήματα και συνθήματα κατά των κυβερνητικών αποφάσεων και επιλογών στο πλαίσιο της αξιολόγησης έγινε δεκτή η ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων, με το χαρακτήρα προσωρινής διαταγής, για τον υπάλληλο του ΤΕΙ Ηπείρου, η αίτηση του οποίου για την θέση του προϊσταμένου, απορρίφθηκε από τη Σύγκλητο.
Στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων, παίχθηκε χθες το πρώτο επεισόδιο ενός δικαστικού σίριαλ που είναι βέβαιο ότι θα κρατήσει αρκετούς μήνες με την κυβέρνηση από τη μία να επικαλείται την τροπολογία της κας Γεροβασίλη που δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα να μπει στη διαδικασία της κρίσης κανένας υπάλληλος εφόσον δεν έχει συμμετάσχει στη διαδικασία της αξιολόγησης των υφισταμένων του.
Η πρώτη δίκη με το χαρακτήρα προσωρινής διαταγής (ασφαλιστικά μέτρα) ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι και αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι συγκεντρωμένοι εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων της δημόσιας διοίκησης από ολόκληρη την Ήπειρο και το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.
Δεν πρόκειται για μία τελεσίδικη απόφαση όπως τόνισαν οι νομικοί εκπρόσωποι που παραστάθηκαν στη διαδικασία υπέρ του υπαλλήλου, ο Κωνσταντίνος Τζούμας από τα Γιάννενα και η Μαργαρίτα Παναγοπούλου από το γραφείο του Καθηγητή Νομικής κ. Λαζαράτου.
«Είναι μία απόφαση όμως που επιτρέπει στον υπάλληλο να λάβει μέρος στη διαδικασία επιλογής από την οποία είχε αποκλειστεί. Έχουμε πλέον ένα νομολογιακό δεδομένο και πιστεύουμε ότι αυτό θα εξελιχθεί θετικά στην πορεία», τόνισε ο κ. Τζούμας.
«Είναι μία γενναία απόφαση του δικαστηρίου των Ιωαννίνων γιατί επικυρώνει το συνταγματικό δικαίωμα των υπαλλήλων στην απεργία. Δίνει τη δυνατότητα και την ευκαιρία σε κάθε εργαζόμενο να συγκριθεί και να συναξιολογηθεί με τους συναδέλφους του», σημείωσε η κα Παναγοπούλου.
 Συνδικαλιστική νίκη
Πέραν των προσωπικών χαρακτηριστικών που έχει για τον συγκεκριμένο υπάλληλο του ΤΕΙ Ηπείρου η χθεσινή απόφαση, είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει επίκεντρο και αντίστοιχων διαδικασιών και νομικών διερευνήσεων στο προσεχές μέλλον, αλλά και μέρος του περιεχομένου της σημερινής συνάντησης της ΑΔΕΔΥ με την υπουργό κα Γεροβασίλη.
Για μία μεγάλη νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας.
«Κερδίσαμε μία μεγάλη μάχη και κατοχυρώσαμε το δικαίωμα στην απεργία. Η δημόσια διοίκηση οφείλει να λειτουργεί μέσα από αξιοκρατικές επιλογές των στελεχών της διοίκησης. Είχαμε πολλές απαιτήσεις από μία κυβέρνηση της αριστεράς, αλλά διαψευστήκαμε. Τα Γιάννενα πλέον για μας είναι μία πόλη – ορόσημο στη δικαίωση των συνδικαλιστικών αγώνων», τόνισε ο κ. Πάιδας.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης. 
«Είναι μία προσωπική ήττα της υπουργού κας Γεροβασίλη και της κυβέρνησης που την κάλυψε πολιτικά για την τροπολογία της. Στην αυριανή συνάντηση με θέμα την αξιολόγηση η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) απόφαση του δικαστηρίου θα βαρύνει καθοριστικά. 
Η δημόσια διοίκηση λέει ναι στην αξιολόγηση για καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες προς όφελος του πολίτη, μακριά όμως από αλαζονικές και τιμωρητικές λογικές», τόνισε ο κ. Μπράτης.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Μήνυμα… Ιωαννίνων για την αξιολόγηση
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8232983921286729419
Σχόλια
item