Σόιμπλε: «Ελπίζω ακόμη» να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ Σόιμπλε: «Ελπίζω ακόμη» να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σόιμπλε: «Ελπίζω ακόμη» να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ

Σόιμπλε: «Ελπίζω ακόμη» να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως ελπίζει να αναθεωρήσει η Βρετανία την απόφαση αποχώρησης από την Ε.Ε. λόγω της αλληλεγγύης που της έδειξε η Ευρώπη στην υπόθεση Σκρίπαλ.
«Και βέβαια ελπίζω ακόμα ότι οι Βρετανοί θα παραμείνουν εντός της ΕΕ», τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στις εφημερίδες του ομίλου Funke σήμερα. Πρόσθεσε ότι ελπίζει πως οι Βρετανοί θα δουν πως «δεν είναι καλό να είσαι μόνος σου στον κόσμο».
Ο Σόιμπλε αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας το 2017 και είναι σήμερα πρόεδρος της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής, της Μπούντεσταγκ. Παραμένει μια από τις σημαντικότερες μορφές της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ.
Οι χώρες της ΕΕ, όπως και οι ΗΠΑ και το NATO, τάχθηκαν στο πλευρό του Λονδίνου και απέλασαν πάνω από 140 ρώσους διπλωμάτες μετά τη δηλητηρίαση του Σκρίπαλ και της κόρης του στο Σάλσμπερι, για την οποία η βρετανική κυβέρνηση κατηγόρησε τη Ρωσία.
Η Βρετανία άρχισε την Πέμπτη την αντίστροφη μέτρηση καθώς απομένει πλέον ένας χρόνος μέχρι το Brexit. Το ζήτημα συνεχίζει να διχάζει τους Βρετανούς, ενώ το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες εξακολουθούν να διαφωνούν για τη μορφή που θα πάρουν οι μελλοντικές διμερείς σχέσεις.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Epirusblog Gr
5 of 5
Σόιμπλε: «Ελπίζω ακόμη» να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 3219970030720958412
Σχόλια
item