Θεσπρωτία: Πολύ κρύο στη Θεσπρωτία, όχι όμως άλλα προβλήματα από την κακοκαιρία! Θεσπρωτία: Πολύ κρύο στη Θεσπρωτία, όχι όμως άλλα προβλήματα από την κακοκαιρία! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Πολύ κρύο στη Θεσπρωτία, όχι όμως άλλα προβλήματα από την κακοκαιρία!

Θεσπρωτία: Πολύ κρύο στη Θεσπρωτία, όχι όμως άλλα προβλήματα από την κακοκαιρία!

Πολύ κρύο επικρατεί στη Θεσπρωτία, όχι όμως άλλα προβλήματα από την κακοκαιρία! Οι οροσειρές, βέβαια, είναι χιονισμένες, ωστόσο το χιόνι δεν έχει φτάσει σε κατοικημένες περιοχές. 

Στην υπόλοιπη Ήπειρο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τις ορεινές περιοχές των Ιωαννίνων  και Άρτας έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας, που εκδηλώθηκε από το απόγευμα της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου και βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι και σήμερα. 

Οι χιονοπτώσεις ήταν έντονες στις περιοχές Κόνιτσας, Ζαγορίου, Πωγωνίου, Μετσόβου και Τζουμέρκων, με το ύψος του χιονιού σε ορισμένες περιοχές να ξεπερνά και τα δύο μέτρα. Για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου εργάζονται συνεχώς 25 και πλέον μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου.  

Επίσης με τη συνεργασία των αρμόδιων αντιδημάρχων έχουν καθαριστεί   προσβάσεις προς παραγωγικές και άλλες μονάδες.  Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου υπάρχει παγετός, για την αντιμετώπιση του οποίου γίνονται συνεχώς ρίψεις αλατιού. 

Μέχρι και σήμερα από την Περιφέρεια Ηπείρου έχουν διατεθεί περί τους 5.000 τόνους αλατιού, ποσότητα εκ των οποίων έχει χορηγηθεί στους Δήμους. 

Παρά ταύτα η κίνηση στο οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα των ορεινών περιοχών πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και οι οδηγοί θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων, μεταφέρεται χιόνι (ανεμοσούρια) σε τμήματα των οδοστρωμάτων.
Epirusblog Gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Πολύ κρύο στη Θεσπρωτία, όχι όμως άλλα προβλήματα από την κακοκαιρία!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 4692627101841369834
Σχόλια
item