Γιάννενα: ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Δ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Παρεμβάσεις ουσίας και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας Γιάννενα: ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Δ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Παρεμβάσεις ουσίας και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Δ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Παρεμβάσεις ουσίας και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας

Γιάννενα: ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Δ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Παρεμβάσεις ουσίας και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας
Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σε χώρους πρασίνου τη στιγμή που εξελίσσεται με μεγάλη επιτυχία οι «Γιορτές λουλουδιών και πράσινου» 
Σημαντικές και προς την κατεύθυνση, όπως αποδεικνύεται στην πράξη είναι οι παρεμβάσεις του Τομέα Πρασίνου που γίνονται καθημερινά τους τελευταίους μήνες,
Η αρμόδια αντιδήμαρχος, Ελένη Βασιλείου, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, κατόρθωσε να μεταμορφώσει χώρους που μέχρι πρότινος δεν βρίσκονταν σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση.
Τελευταία σημαντική δράση, ο χώρος μπροστά από το ρολόι της πόλης, στο κέντρο, που καθαρίστηκε και αναδείχτηκε το σύμβολο της πόλης. Επόμενη παρέμβαση τα Λιθαρίτσια όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού, διαμόρφωσης και παρεμβάσεων ώστε ο χώρος να καθαριστεί και να αναδειχτεί τόσο η φυσική ομορφιά όσο και συνολικά το πάρκο που είναι ένα από τα ωραιότερα σημεία της πόλης.
«Η προσπάθεια εξωραϊσμού, συντήρησης, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης και ανάδειξης των πράσινων κοινόχρηστων χώρων του Δήμου συνεχίζεται, με στόχο τη καλύτερη ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, προσφέροντας τους πράσινους αναβαθμισμένους χώρους που δικαιούνται», ανέφερε χθες μεταξύ άλλων η κα. Βασιλείου.
Γιορτές λουλουδιών
Εξάλλου, στο προσκήνιο έρχεται και η ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών προκειμένου να δώσουν βαρύτητα και έμφαση στο σεβασμό των δημόσιων χώρων και ειδικά του πρασίνου.
Όπως έγινε γνωστό, το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την ΠΕΕΚΠΕ Ηπείρου, προσκάλεσαν Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία να δηλώσουν συμμετοχή στη Δράση «Γιορτές λουλουδιών και πράσινου».
Τα σχολεία που ανταποκρίθηκαν είναι πολλά και σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου επέλεξαν τους χώρους που θα φυτέψουν δέντρα και λουλούδια στο σχολείο τους, στη γειτονιά τους η σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Στόχος αυτής της γιορτής αυτής, είναι μέσω εκπαιδευτικής διαδικασίας, η σχολική κοινότητα να τα υιοθετήσει και να αναλάβει τη φροντίδα τους.
Η αρχή έγινε από μαθητές και εκπαιδευτικούς στο 13ο Δημοτικό Σχολείο στο Βοτανικό, με τα 27 δένδρα που φυτεύτηκαν στην αυλή του σχολείου, καθώς και στο πεζοδρόμιο έξω από αυτό.
«Τους ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε να μεγαλώνουν μαζί τους» είπε, η κα. Βασιλείου καταλήγοντας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα 29 σχολεία. Η ανταπόκριση δείχνει και την αξία της πρωτοβουλίας που θα συνεχιστεί όλο το επόμενο διάστημα.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Δ. ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Παρεμβάσεις ουσίας και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2830159417758680445
Σχόλια
item