Άρτα: ΕΚΑ - Συλλαλητήριο για τον κατώτερο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας Άρτα: ΕΚΑ - Συλλαλητήριο για τον κατώτερο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: ΕΚΑ - Συλλαλητήριο για τον κατώτερο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Άρτα: ΕΚΑ - Συλλαλητήριο για τον κατώτερο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας
Όλους και όλες στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Μάρτη 7:30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Άρτας, καλεί με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Εργαζόμενε-εργαζόμενη, άνεργε, νέα και νέε, η κατάργηση της δυνατότητας διαπραγμάτευσης του κατώτερου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και η διατήρηση αυτών των νόμων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήταν διαδικασία συμπίεσης των μισθών, για την προστασία των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της κρίσης.
Τα τελευταία στοιχεία είναι αποκαλυπτικά! Δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι ευέλικτες μορφές εργασίας καλύπτουν σχεδόν το 1/3 των εργαζομένων της χώρας, γεγονός που αποτυπώνεται στους μισθούς, που έχουν φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. 
Πάνω από 600 χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται με μερική απασχόληση και με μισθούς που υπολογίζονται στα 349,53 ευρώ δηλαδή βρίσκονται κάτω από το απαράδεκτο και άθλιο ποσό του επιδόματος ανεργίας.
Να μην αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων!
Αγωνιζόμαστε για:
-Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά.
-Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.
-Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
-Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
-Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.
-Επαναφορά των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα στο Δημόσιο με αυξήσεις στους μισθούς, κάλυψη των απωλειών, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.
-Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο, Πέμπτη 29 Μάρτη 2018, 7.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο».
Η ΓΣΕΕ στο πλευρό των Εργαζομένων «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Η ΓΣΕΕ, με ανακοίνωσή της «Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» οι οποίοι προχωρούν σε Πανελλαδική Απεργία στις 29 Μάρτη και Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος,
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, με πολύτιμη τεχνογνωσία και πείρα, παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας στο σπίτι σε χιλιάδες ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες, παραμένοντας για μήνες απλήρωτοι με αβέβαιο το εργασιακό τους μέλλον. 
Η Συνομοσπονδία, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και ζητά από την κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στα προβλήματά τους που εκτός από τους ίδιους και τις οικογένειές τους θα διασφαλίσει και τον ίδιο τον θεσμό, από τον οποίο ωφελούνται πάνω από 100.000 άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».
ixotisartas.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: ΕΚΑ - Συλλαλητήριο για τον κατώτερο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8454146281096243915
Σχόλια
item