Συμφωνήσαν για τα επόμενα βήματα Κοτζιάς – Μπουσάτι από τα Τίρανα Συμφωνήσαν για τα επόμενα βήματα Κοτζιάς – Μπουσάτι από τα Τίρανα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Συμφωνήσαν για τα επόμενα βήματα Κοτζιάς – Μπουσάτι από τα Τίρανα

Συμφωνήσαν για τα επόμενα βήματα Κοτζιάς – Μπουσάτι από τα Τίρανα
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Αλβανό ομόλογό του, Ντιτμίρ Μπουσάτι, κατά την οποία οι δύο υπουργοί συμφώνησαν για τα επόμενα βήματα που πρόκειται να γίνουν τους ερχόμενους μήνες για την περαιτέρω προώθηση της διαδικασίας και προς εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων στα υπό συζήτηση ζητήματα.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προσπάθεια ολοκλήρωσης του Εγγράφου Στρατηγικής Συνεργασίας που καταρτίζεται υπό το φως της υφιστάμενης κοινής βούλησης των μερών για ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης των σχέσεων Ελλάδος και Αλβανίας.
Επισημαίνεται επίσης πως οι δύο υπουργοί αξιολόγησαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την συνάντησή τους στην Κορυτσά τον περασμένο Ιανουάριο, «με την υλοποίηση αριθμού θετικών συμφωνιών που ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί από τις δύο πλευρές».
Οι επαφές των δύο πλευρών ξεκίνησαν με την κατ' ιδίαν συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Αλβανό ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι και συνεχίστηκαν με τις διαβουλεύσεις των δύο αντιπροσωπειών, με τους δύο υπουργούς, σε γεύμα εργασίας.
Μετά το πέρας των συνομιλιών ο κ. Κοτζιάς αναχώρησε από το αεροδρόμιο των Τιράνων με προορισμό τη Βιέννη, όπου αύριο θα έχει την τριμερή συνάντηση για το ονοματολογικό της πΓΔΜ με τον ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ και τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.
Epirusblog Gr
5 of 5
Συμφωνήσαν για τα επόμενα βήματα Κοτζιάς – Μπουσάτι από τα Τίρανα
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 5469025444433755061
Σχόλια
item