Γιάννενα: ΚΟΝΙΤΣΑ - Στο Στρατοδικείο οι οπλίτες που βασάνισαν σκύλο

Γιάννενα: ΚΟΝΙΤΣΑ - Στο Στρατοδικείο οι οπλίτες που βασάνισαν σκύλο
Δικογραφία από τον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Ιωαννίνων σχηματίζεται για τους δύο οπλίτες οι οποίοι φαίνονται σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο να βασανίζουν ένα σκύλο εντός του 583 Τάγματος Προκαλύψεως και εν συνεχεία να τον πετούν στον γκρεμό.
Οι δύο πρώην φαντάροι υπηρετούσαν μέχρι και πριν λίγο καιρό στη μονάδα της Κόνιτσας. Και οι δύο απολύθηκαν πρόσφατα, αλλά σύμφωνα με πληφορορίες, δεν έχουν περάσει έξι μήνες και ως εκ τούτου διέπονται από την στρατιωτική νομοθεσία.
Την Κυριακή διετάχθη έρευνα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, για το περιαστατικό ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη.
Παράλληλα, υπό τη φροντίδα του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων, επρόκειτο να τεθεί χθες το άτυχο σκυλί που έπεσε θύμα κακοποίησης.
Όλα ξεκίνησαν μετά από ανάρτηση στα social media και η αναφορά των φιλοζωικών οργανώσεων προκάλεσε ένα πλήθος αντιδράσεων και σε βάρος των δύο στρατιωτών, που έχουν απολυθεί από τον Ελληνικό Στρατό σχηματίζεται ήδη δικογραφία για την παραπομπή τους στο στρατοδικείο.
Το επίμαχο βίντεο της φρικαλέας πράξης αναρτήθηκε από τον έναν εκ των δύο φερόμενων δραστών στο Facebook, ο οποίος, υπό το βάρος των επικρίσεων, αναγκάστηκε να το διαγράψει.
Έπειτα από τον σάλο που ξέσπασε στο πανελλήνιο και την δημοσιοποίηση της ταυτότητας και των δύο δραστών, αμφότεροι με κοινή τους δήλωση απολογούνται και ζητούν συγγνώμη για την πράξη τους.
«Δηλώνουμε ότι πρόκειται για καθαρά ατυχές συμβάν και ότι δεν είχαμε καμιά πρόθεση για κακοποίηση του παραπάνω ζώου, το οποίο τύγχανε της συνεχούς μας φροντίδας και περίθαλψης και με το οποίο είχαμε εξοικειωθεί βάση της καθημερινής μας φροντίδας. 
Θεωρούμε ότι το παραπάνω συμβάν είναι μη αποδεκτό προς τις αρχές μας και ασκώντας την αυτοκριτική μας δηλώνουμε δημοσία την ειλικρινή μας μεταμέλεια, ζητώντας την επιεική κρίση και κατανόηση όλων», αναφέρεται στην κοινή τους δήλωση.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΚΟΝΙΤΣΑ - Στο Στρατοδικείο οι οπλίτες που βασάνισαν σκύλο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4006605195200673045
item