Γιάννενα: Στη συνέλευση του σωματείου ο αντικαπνιστικός Γιάννενα: Στη συνέλευση του σωματείου ο αντικαπνιστικός | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στη συνέλευση του σωματείου ο αντικαπνιστικός

Γιάννενα: Στη συνέλευση του σωματείου ο αντικαπνιστικός
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας συνέλευση των μελών του σωματείου Κέντρων Διασκέδασης, μπαρ και συναφών επαγγελμάτων του Νομού Ιωαννίνων καθώς ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι ο αντικαπνιστικός νόμος.

Ήδη στις τάξεις του σωματείου επικρατεί έντονος προβληματισμός όχι από την εφαρμογή του νόμου αυτού καθ’ αυτού αλλά από τη δημοσιοποίηση ονομάτων καταστημάτων που τον εφαρμόζουν και τις διαστάσεις που δίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι καταστηματάρχες δεν έχουν άλλη επιλογή παρά την πιστή εφαρμογή του νόμου, γεγονός που σε πολλές περιοχές της Ελλάδας συνοδεύτηκε από κάθετη πτώση του τζίρου.
Το θέμα του αντικαπνιστικού επανήλθε με αφορμή εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας για την πιστή εφαρμογή του και την πρόβλεψη υπέρογκων προστίμων στην αντίθετη περίπτωση.
Σημειώνεται ότι το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδίως τα καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, ποτών, γλυκισμάτων, εξαιρουμένων των εξωτερικών τους χώρων, σε περίπτωση που είναι περιμετρικά ανοικτοί σε δύο πλευρές τουλάχιστον.
Ως “εσωτερικός χώρος” θεωρείται και το αίθριο ή ο χώρος με συρόμενη ή αποσπώμενη οροφή, όπως και κάθε χώρος, με σκέπαστρο και ταυτόχρονα κλεισμένος με οποιονδήποτε τρόπο περιμετρικά.
epiruspost.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Στη συνέλευση του σωματείου ο αντικαπνιστικός
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1813940679848083056
Σχόλια
item