Πώς θα γλιτώσουν τα πρόστιμα όσοι επαγγελματίες έκλεισαν τα βιβλία τους… Πώς θα γλιτώσουν τα πρόστιμα όσοι επαγγελματίες έκλεισαν τα βιβλία τους… | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πώς θα γλιτώσουν τα πρόστιμα όσοι επαγγελματίες έκλεισαν τα βιβλία τους…

Πώς θα γλιτώσουν τα πρόστιμα όσοι επαγγελματίες έκλεισαν τα βιβλία τους…
Μπροστά σε τεράστιες επιβαρύνσεις αναμένεται να βρεθούν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι εκτός από τις διπλές ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να πληρώσουν, θα έχουν και τον βραχνά των υπέρογκων προστίμων.
Την ίδια ώρα, «τρέχουν και δεν φτάνουν» όσοι δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν ακόμα και αν έχουν ξεπεράσει το 67ο έτος τους και, παράλληλα, έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 15 χρόνια ασφάλισης, και μάλιστα όχι στον τέως ΟΑΕΕ, αλλά στο… ΙΚΑ. 

Και αυτό εξαιτίας του αποκλεισμού τους από τη σύνταξη επειδή χρωστούν πολλά χρήματα στον τέως ΟΑΕΕ, και λόγω των προσαυξήσεων, οι οποίες συνεχίζονται αμείωτα ακόμα και αφού «έκλεισαν τα βιβλία τους».

Τι γίνεται με όσους είναι πάνω από 67 ετών

Και αυτό, ακόμα και αν οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι είναι πλέον υπερήλικες, δηλαδή έχουν ξεπεράσει τα 67 έτη τους και, παράλληλα, τηρούν όλες τις άλλες νόμιμες προϋποθέσεις για να πάρουν τουλάχιστον την εθνική σύνταξη των 346 ευρώ/μήνα από την ασφάλιση τους ως μισθωτοί, δηλαδή έχουν κλείσει τα 67 έτη τους και έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια ασφάλισης στο ΙΚΑ.

Άρα η λύση για όλα τα παραπάνω είναι, οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι είναι να εξοφλήσουν εφάπαξ το ποσό των συνολικών οφειλών, που ξεπερνά τα 20.000 ευρώ και, έπειτα, να ρυθμίσουν σε 40 δόσεις τις οφειλές των 20.000 ευρώ.
Epirusblog Gr
5 of 5
Πώς θα γλιτώσουν τα πρόστιμα όσοι επαγγελματίες έκλεισαν τα βιβλία τους…
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4784289105472425040
Σχόλια
item