Γιάννενα: Στα όρια της πλημμύρας το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων

Γιάννενα: Στα όρια της πλημμύρας το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων
Στο όριο της πλημμύρας βρίσκεται το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, με το πλέον ανησυχητικό σημάδι να είναι οι προβλέψεις των μετεωρολόγων που δείχνουν, ότι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν, με μικρές διακυμάνσεις, τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη. 
Ήδη, περιοχές στην Πεδινή και την Αμπελιά που παραδοσιακά λειτουργούν ως «ταμιευτήρες εκτόνωσης» έχουν πλημμυρίσει, δρόμοι έχουν καταστεί αδιάβατοι και προσβάσεις σε επιχειρήσεις έχουν σχεδόν καταστραφεί. 
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημ. Μαυρογιώργο υπάρχει γενικευμένη επιφυλακή, το παρήγορο όμως είναι ότι μέχρι στιγμής το αποστραγγιστικό σύστημα του λεκανοπεδίου λειτουργεί ικανοποιητικά, γιατί διαφορετικά η κατάσταση θα είχε φτάσει τα επίπεδα του 2010. 
Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο μεταξύ τα ορεινά του νομού από τα Τζουμέρκα και το Μέτσοβο μέχρι το Ζαγόρι και την Κόνιτσα ντύθηκαν στα λευκά, με το ύψος του χιονιού να ξεπερνά τα 20 εκατοστά στη Βωβούσα και τη Μηλιά, αλλά να φτάνει και σε πιο χαμηλά υψόμετρα όπως στο Μέτσοβο και στο Κεντρικό Ζαγόρι. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν παρόλα αυτά μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας και των δήμων κινούνται διαρκώς προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το επαρχιακό δίκτυο και τις επόμενες ημέρες, αφού τα φαινόμενα θα συνεχιστούν, με μικρότερη ένταση ως τις αρχές της εβδομάδας.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στα όρια της πλημμύρας το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7172417830921253087
item