Άρτα: Ίδρυση Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ζητά η ΕΑΣΤΥ Άρτας

Άρτα: Ίδρυση Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ζητά η ΕΑΣΤΥ Άρτας
Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας προς αρμόδιους φορείς με σκοπό την ίδρυση Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων:
"Η Ένωσή μας τα τελευταία δύο χρόνια, υπέβαλε πλήρεις και τεκμηριωμένες προτάσεις για την αναδιάρθρωση, μία εκ των οποίων ήταν η  ίδρυση Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στην Άρτα και συγκεκριμένα στην Καμπή Άρτας, όπου κατασκευάζεται για αυτό το λόγο κτήριο από την κατασκευάστρια εταιρία «Νέα Οδός».
Ενημερωθηκαμε έγκυρα, ότι επίκειται υπογραφή Π.Δ. για την ίδρυση Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων με έδρα την Καμπή Άρτας του Δήμου Αρταίων, η οποία όμως θα ονομάζεται Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Φιλιππιάδας και θα υπάγεται διοικητικά στην Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας.
Οι κτηριακές εγκαταστάσεις, στις οποίες θα εγκατασταθεί η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων καθώς και ο Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων, είναι δημοτική έκταση του Δήμου Αρταίων, η οποία δόθηκε ως δωρεά στην κατασκευάστρια εταιρία. 
Επιπλέον με την υπ΄αριθ. 7001/2/1478-μβ΄ από 04/05/2017 απόφαση του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας, το τμήμα της Ιονίας Οδού από χ/θ 134,500 (Α/Κ Κομποτίου) μέχρι χ/θ 168,649 (Α/Κ Γοργομύλου), περιλαμβάνεται στην αρμοδιότητα του Τμήματος Τροχαίας Άρτας. 
Από τον Αυγουστο του 2017 έγιναν από μέρους μας, πολλαπλές συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, με τελευταία την 13-12-2017 στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριου ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα ιδρυθεί Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας. 
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι η Άρτα είναι ουραγός των εξελίξεων, καθώς μετα την υλοποίηση της αναδιάρθρωσης, ο Δήμος Νικολάου Σκουφά είναι ο μοναδικός δήμος της χώρας χωρίς Αστυνομικό Τμήμα ή Αστυνομικό Σταθμό και τώρα δημιουργείται το παράδοξο, εντός της εδαφικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, να δημιουργείται αστυνομική υπηρεσία άλλης Διεύθυνσης, το οποίο θα προκαλέσει σύγχυση αρμοδιοτήτων και δυσλειτουργίες σε όλες τις υπηρεσίες της Δ.Α. Άρτας, αλλά ακόμη και μείωση οργανικών θέσεων."
vimanews.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ίδρυση Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ζητά η ΕΑΣΤΥ Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5540891379936673771
item