Γιάννενα: ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ - Φέρνει στο επίκεντρο το άγχος και τη διαχείρισή του Γιάννενα: ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ - Φέρνει στο επίκεντρο το άγχος και τη διαχείρισή του | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ - Φέρνει στο επίκεντρο το άγχος και τη διαχείρισή του

Γιάννενα: ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ - Φέρνει στο επίκεντρο το άγχος και τη διαχείρισή του
Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε, πριν από λίγες ημέρες, στο ξενοδοχείο Du Lac, η δεύτερη διαδραστική συνάντηση στα Ιωάννινα με τίτλο «Από το Α ως το Ω. 
Μια Ακαδημία για Γονείς» που διοργάνωσαν το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, ο Τομέας Υγείας του Παιδιού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Μονάδα Εφηβικής Υγείας, της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο ομιλητής, κ. Νικόλαος Χαλιάσος, Καθηγητής Παιδιατρικής παρουσίασε το θέμα «Διαταραχές πρόσληψης τροφής: Νευρογενής Ανορεξία» και στη συνέχεια ακολούθησε ευρύτατη συζήτηση με το κοινό που αποτελούνταν από γονείς, φοιτητές και επαγγελματίες από τον χώρο Επιστημών Αγωγής και των Επιστημών Υγείας. 
Το ενδιαφέρον στράφηκε κυρίως στην έγκαιρη ανίχνευση της σοβαρής αυτής διαταραχής.
Η τρίτη συνάντηση θα διεξαχθεί την Τρίτη 27 Μαρτίου και ώρα 6.00 μμ. στο ξενοδοχείο Du Lac, όπου η κα. Άρτεμις Γιώτσα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας, θα συζητήσει με το ακροατήριο το θέμα «Όταν το Σώμα μας μιλάει: Το Άγχος και η Διαχείρισή του».
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής με τις ποικίλες κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές που τον συνοδεύουν επιφορτίζουν σε μεγάλο βαθμό παιδιά και ενήλικες. Το άγχος πολύ συχνά εμφανίζεται με τρόπους που δεν γίνονται εύκολα αντιληπτοί από το ίδιο το άτομο και συχνά παίρνει τη μορφή ψυχοσωματικών εκδηλώσεων.
H ομιλήτρια θα αναπτύξει τους πιθανούς τρόπους εμφάνισης του άγχους από την παιδική ηλικία μέχρι και την ενήλικη ζωή και θα προτείνει τρόπους διαχείρισής του.
Η κα. Γιώτσα,, με πολυετή εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Γονέων, διετέλεσε Επιστημονικώς Υπεύθυνη του Προγράμματος «Σχολές Γονέων» από το 2005 ως το 2015 που υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).
Είναι Πρόεδρος της Εταιρείας Διαπροσωπικής Αποδοχής – Απόρριψης (International Society of Interpersonal Acceptance - Rejection). Εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ψυχολόγων στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ηθικής Δεοντολογίας.
Διοργάνωσε τον Μάιο του 2016 το 1o Διεθνές συνέδριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ φέτος διοργανώνει το 7ο Διεθνές Συνέδριο Διαπροσωπικής Αποδοχής – Απόρριψης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ - Φέρνει στο επίκεντρο το άγχος και τη διαχείρισή του
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1698885840309626225
Σχόλια
item