Γιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Χωρίς βιασύνη για την κοινή πορεία με το ΤΕΙ Ηπείρου Γιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Χωρίς βιασύνη για την κοινή πορεία με το ΤΕΙ Ηπείρου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Χωρίς βιασύνη για την κοινή πορεία με το ΤΕΙ Ηπείρου

Γιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Χωρίς βιασύνη για την κοινή πορεία με το ΤΕΙ Ηπείρου
Δύσκολη χαρακτηρίζεται η προσπάθεια, από τις Πρυτανικές Αρχές, οι οποίες κρίνουν
πως δεν χρειάζεται να προτρέξουν και να έχουν την παραμικρή έκπτωση σε ακαδημαϊκό επίπεδο.
Μια εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη αναφορικά με την αποδοχή και την υιοθέτηση των προτάσεων του υπουργείου Παιδείας για την… μελλοντική κοινή πορεία με το ΤΕΙ Ηπείρου.
Σε αυτή την προσπάθεια ωστόσο, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τηρεί στάση αναμονής και δεν προχωρά σε βιαστικές κινήσεις κυρίως μετά τη συνάντηση των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου με τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου.
Μια συνάντηση που επιβεβαίωσε το ότι η Επιτροπή του Πανεπιστημίου και οι πρυτανικές αρχές, έχοντας λάβει γνώση και των αντιδράσεων αλλά και των ενστάσεων που έχουν διατυπωθεί για το προτεινόμενο σχέδιο από την ακαδημαϊκή κοινότητα, κινείται σε μία διαφορετική λογική, μακριά από την πίεση του χρόνου.
Από την άλλη όμως φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως το τελευταίο διάστημα ασκείται έντονη πίεση και σε πολιτικό επίπεδο, προφανώς για να υπάρξει ένα πρακτικό αποτέλεσμα αλλαγών και παρεμβάσεων, ώστε μετά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, να υπάρξουν εξελίξεις και σε περιφερειακά ιδρύματα. 
Χθες σε δηλώσεις του, ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, Καθηγητής, Γιώργος Καψάλης, σημείωσε πως οι πρυτανικές αρχές, εκφράζοντας τις θέσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας, δεν βρίσκουν κανέναν απολύτως λόγο να λειτουργήσουν υπό πίεση και γι’ αυτό άλλωστε δεν το έχουν επιτρέψει.
«Το σχέδιο άλλωστε είχε εξ αρχής διαφορετικό χρονοδιάγραμμα όμως εμείς επιμένουμε στη βάση του διαλόγου και της συζήτησης, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να απαντήσουμε στις ενστάσεις. 
Το κλίμα στη συνάντηση με τον υπουργό ήταν ιδιαίτερα θετικό και έχουμε ήδη αποστείλει νέα επιστολή που περιλαμβάνει νέες διαπιστώσεις, αλλά και προτάσεις που θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν. 
Είναι μία δύσκολη προσπάθεια, αλλά δεν κρίνουμε ότι χρειάζεται να προτρέξουμε και να έχουμε την παραμικρή έκπτωση σε ακαδημαϊκό ή άλλο επίπεδο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Οι πρυτανικές αρχές επίσης από χθες απέστειλαν στο σύνολο των μελών της Συγκλήτου την αλληλογραφία μεταξύ της Επιτροπής και του υπουργείου Παιδείας ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφισβήτηση για ό,τι προηγήθηκε.
Συγχαρητήρια στη νέα υφυπουργό Παιδείας
Τέλος, η υπουργοποίηση της Μερόπης Τζούφη στο υπουργείο Παιδείας προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την ικανοποίηση των πρυτανικών αρχών με δεδομένο ότι πρόκειται για μία ακαδημαϊκή προσωπικότητα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
«Έχουμε εξαιρετική συνεργασία τα τελευταία χρόνια, προωθώντας από κοινού ζητήματα του Πανεπιστημίου και κοινές επιδιώξεις. Είμαστε βέβαιοι, ότι η συνεργασία αυτή θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο και με τη νέα της ιδιότητα», σημείωσε ο κ. Καψάλης.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Χωρίς βιασύνη για την κοινή πορεία με το ΤΕΙ Ηπείρου
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8098858659925376401
Σχόλια
item