Γιάννενα: Κενά που πρέπει να καλυφθούν Γιάννενα: Κενά που πρέπει να καλυφθούν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κενά που πρέπει να καλυφθούν

Γιάννενα: Κενά που πρέπει να καλυφθούν
Πολλά περισσότερα από τα κενά που πρόκειται να καλυφθούν με τις προσλήψεις που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, είναι τα πραγματικά οργανικά κενά στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων και της Ηπείρου.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα την έγκριση προκήρυξης για την πρόσληψη 768 θέσεων ειδικευμένων ιατρών σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων οι 45 για τα νοσοκομεία της Ηπείρου.
Αναλυτικά, στο ΠΓΝΙ προβλέπονται 11 θέσεις ιατρών, στο Χατζηκώστα εννέα, όσες και στο νοσοκομείο Άρτας και 16 στο νοσοκομείο Φιλιατών, που θα καλύψουν ανάγκες στο ΤΕΠ.
Η πρόεδρος της ΕΙΝΗ Μαργ. Κιτσανού χαρακτήρισε θετικές τις ανακοινώσεις, έστω κι αν πρόκειται για προσλήψεις ορισμένου χρόνου, πρόσθεσε όμως πως η καταγραφή που έχει γίνει, επιβεβαιώνει ότι οι κενές θέσεις στα νοσοκομεία της Ηπείρου είναι πολλές περισσότερες.
Μόνο στο ΠΓΝΙ υπάρχουν 65 κενές οργανικές, 20 στο Χατζηκώστα και συνολικά περισσότερες από 100 στα νοσοκομεία της Ηπείρου.
«Οι προσλήψεις είναι θετικές, αλλά οι κενές θέσεις είναι πολλές περισσότερες. Επίσης πρόκειται για επικουρικούς γιατρούς, ενώ εμείς ζητάμε εδώ και χρόνια μόνιμες θέσεις εργασίας», σημείωσε η κα Κιτσανού, εκφράζοντας και επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο να μην εκδηλωθεί πραγματικό ενδιαφέρον και για αυτές τις 45 θέσεις.
Η Ένωση Ιατρών Ηπείρου στο μεταξύ με ανακοίνωσή της τοποθετείται στις εξελίξεις στο νοσοκομείο της Άρτας σε σχέση με το ακτινολογικό τμήμα μετά την προμήθεια του αξονικού τομογράφου.
Για όσο διάστημα δεν λειτουργούσε ο αξονικός, το ακτινολογικό τμήμα διέθετε τέσσερις ιατρούς.
Με την προμήθεια του μηχανήματος όμως ο αριθμός των ιατρών μειώθηκε στο μισό, αφού εγκρίθηκαν οι μετακινήσεις των δύο ιατρών σε άλλα νοσοκομεία.
«Ενώ μετά από καιρό στο νοσοκομείο της Άρτας λειτουργεί ο αξονικός και είναι θετικό γιατί καλύπτει μία περιοχή 75.000 κατοίκων τουλάχιστον, το τμήμα υπολειτουργεί μετά την αποχώρηση δύο γιατρών. \
Το περίεργο είναι ότι δεν έχει ζητηθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου Άρτας η κάλυψη αυτών των θέσεων και προσπαθούν με «μπαλώματα» όπως με αποσπάσεις από το ΠΕΔΥ Πρέβεζας, να στηρίξουν το τμήμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Κενά που πρέπει να καλυφθούν
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2206632141684834889
Σχόλια
item