Άρτα: ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ Άρτα: ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Άρτα: ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ
Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού, το πρωί της Πέμπτης επισκέφθηκαν μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου το κεντρικό αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑ στην περιοχή του Στρατοπέδου Άρτας...


Εκεί ενημερώθηκαν από τους αρμοδίους υπαλλήλους της ΔΕΥΑ για την κεντρική δεξαμενή, χωρητικότητας 1500 κυβικών, η οποία τροφοδοτεί την πόλη της Άρτας με νερό και είδαν όλη τη διαδικασία και τον κύκλο του νερού, όπως αυτό έρχεται από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου, μέχρι το αντλιοστάσιο και από εκεί στα σπίτια των Αρτινών.

Παρόντες ήταν και ο Δήμαρχος Αρταίων, Πρόεδρος της ΔΕΥΑ και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Χρήστος Τσιρογιάννης μαζί με τους Αντιδημάρχους Γιώργο Πανέτα και Θεανώ Γραμματικού, καθώς και τον Διευθυντή της ΔΕΥΑ Βασίλη Κρανιώτη και στελέχη της ΔΕΥΑ.

Να σημειωθεί ότι στην κεντρική Δεξαμενή της ΔΕΥΑ υλοποιήθηκαν δύο σημαντικά έργα βελτίωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων και ενίσχυσης του υφιστάμενου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 30.200€.

Στο πρώτο έργο της «Βελτίωσης  κτιριακών εγκαταστάσεων Δεξαμενής 1.500,00 μ3», με  προϋπολογισμό 10.200€, κατασκευάστηκε η μόνωση στην εξωτερική επιφάνεια (δώμα) της κεντρικής δεξαμενής των 1.500 μ3 της πόλης της Άρτας. 

Κατ’ αυτό τον τρόπο προστατεύτηκαν αποτελεσματικά τα σκυροδέματα και στο σύνολό του ο στατικός φορέας της δεξαμενής. Παράλληλα έγινε  καθαίρεση της παλαιάς περίφραξης και κατασκευή νέας.

Στο δεύτερο έργο που αφορά την «Ενίσχυση υφιστάμενου κτιρίου Η/Μ στη δεξαμενή των 1500 μ3» με προϋπολογισμό 20.000€, έγινε αποκατάσταση ρωγμών σε δομικά  στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος και την εξωτερική  τοιχοποιία του κτιρίου Η/Μ της  δεξαμενής  των 1500 μ3, εξωτερικούς ελαιοχρωματισμούς, προσεκτικό καθαρισμό σαθρών επιφανειών των σωληνώσεων της δεξαμενής και  επάλειψη αυτών με ελαστικό γαλάκτωμα πίσσας.

taneatismikrospilias24.weebly.com
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 5228728011725011459
Σχόλια
item