Ρέγκλινγκ: Εξετάζεται η σύνδεση του χρέους με τους ρυθμούς ανάπτυξης Ρέγκλινγκ: Εξετάζεται η σύνδεση του χρέους με τους ρυθμούς ανάπτυξης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ρέγκλινγκ: Εξετάζεται η σύνδεση του χρέους με τους ρυθμούς ανάπτυξης

Ρέγκλινγκ: Εξετάζεται η σύνδεση του χρέους με τους ρυθμούς ανάπτυξης
Τη σύνδεση του χρέους με τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας εξετάζει σοβαρά ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), γνωστή ως γαλλική πρόταση, όπως επιβεβαίωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών την Κυριακή.
«Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος μπορούν να συνδεθούν με την ανάπτυξη», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να ξέρουμε ακριβώς ποιος θα είναι ο μηχανισμός που θα σχεδιαστεί για το ελληνικό χρέος, καθώς αυτό αναμένεται να αποφασιστεί από τους δανειστές εντός των επόμενων μηνών.
Οι υπουργοί Οικονομικών (Eurogroup) θα αποφασίσουν τους επόμενους μήνες εάν θα χρειαστεί ελάφρυνση του χρέους, σημείωσε. Τόνισε δε ότι «ακόμη πιο σημαντικό από το να καταστεί διαχειρίσιμο το χρέος είναι να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη» και να πείσει τις αγορές ότι έχει «αλλάξει σελίδα».
Υπογράμμισε δε ότι «δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της, εάν κάτι συμβεί και μετά τη λήξη του προγράμματος», δηλώνοντας έτσι το παρόν του ESM και μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο.
Χρειάζεται χρόνος προκειμένου να γίνει η Ελλάδα ανθεκτική και ανταγωνιστική οικονομία, χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και πρέπει η χώρα να μείνει πιστή στις δεσμεύσεις της, σημείωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Epirusblog Gr
5 of 5
Ρέγκλινγκ: Εξετάζεται η σύνδεση του χρέους με τους ρυθμούς ανάπτυξης
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 5457733194190968429
Σχόλια
item