Παρασκήνιο: Γιατί ο Τσίπρας επέλεξε να μπει τώρα ο Κουβέλης στην κυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Φώτη Κουβέλη (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Το όνομα του Φώτη Κουβέλη και η προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού να τον εντάξει -στην παρούσα φάση- στο κυβερνητικό σχήμα, προκάλεσε αδιαμφισβήτητα ερωτηματικά αλλά και τις περισσότερες συζητήσεις την εβδομάδα που πέρασε.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, επρόκειτο για σκέψη που έκανε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Και που στη συνέχεια, βρήκε σύμφωνους τους εξ’απορρήτων συνεργάτες του που... σήκωσαν και το τηλέφωνο, για να ανακοινώσουν στον νυν αναπληρωτή υπουργό Άμυνας τα ευχάριστα.
Όσο για το παρασκήνιο και το... σκεπτικό της εν λόγω επιλογής, βλέποντας στο κυβερνητικό επιτελείο να πρεσάρονται από ένα μπλοκ του χώρου της φιλελεύθερης Κεντροαριστεράς, που τους άσκησε σφοδρότατη κριτική- εγκαλώντας μάλιστα την κυβέρνηση ακόμα και για θεσμική εκτροπή για την υπόθεση Novartis- έσπευσαν να κινητοποιηθούν.
Εξ’αυτού του λόγου, πηγές με γνώση των συνομιλιών που προηγήθηκαν, επισημαίνουν ότι η επιλογή Κουβέλη λειτουργεί ως αντίβαρο αυτής της κριτικής. Ενώ άλλες πηγές μιλούν για μια επιλογή «υψηλού συμβολισμού», εξηγώντας παράλληλα ότι το θεσμικό του κύρος είναι αναμφισβήτητο.

epirusblog.gr
5 of 5
Παρασκήνιο: Γιατί ο Τσίπρας επέλεξε να μπει τώρα ο Κουβέλης στην κυβέρνηση
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5242425445982491925
item