Άρτα: Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός της Πολιούχου Αγίας Θεοδώρας(φωτορεπορταζ) Άρτα: Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός της Πολιούχου Αγίας Θεοδώρας(φωτορεπορταζ) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός της Πολιούχου Αγίας Θεοδώρας(φωτορεπορταζ)

Άρτα: Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός της Πολιούχου Αγίας Θεοδώρας(φωτορεπορταζ)
Με λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 η μνήμη τηςπολιούχου Άρτας Αγίας Θεοδώρας, Βασιλίσσας  του Δεσποτάτου της Ηπείρου.
Προεξάρχοντος του  Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Καλλίνικου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργίαστον Ιερό Ναό της Αγίας Θεοδώρας.
Ο λόγος της Εκκλησίας μας είναι πάντα επίκαιρος και αυθεντικός χάρη στη μεγάλη χορεία των Αγίων της.
Η Αγία Θεοδώρα συγκέντρωσε στο πρόσωπό της πολλές ιδιότητες: της αρχοντοπούλας, της Βασίλισσας, της πιστής συζύγου, της στοργικής μητέρας και τέλος της ασκήτριας-μοναχής.
Ένας βίος πλούσιος και πολυτάραχος που είχε ως κέντρο την αγάπη στο Θεό και τον άνθρωπο.
Γι΄ αυτό αγαπήθηκε τόσο από τους υπηκόους του Δεσποτάτου. Γι΄ αυτό τιμάται από τους σημερινούς Αρτινούς και όχι μόνο.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η μεγάλη λιτάνευση των Τίμιων Λειψάνων και της Εικόνας της Αγίας στις κεντρικές οδούς της πόλεως, όπου ο πιστός λαός ανέμενε για  να λάβει την ευλογία της Αγίας.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησηςκαι βουλευτής Άρτας κ. Όλγα Γεροβασίλη, ενώ το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Άρτας κ. Βασίλης Τσίρκας και κ. Γιώργος Στύλιος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέκος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς , ο Δήμαρχος Αρταίων κ.Χρήστος Τσιρογιάννης και άλλοι επίσημοι.
Δείτε φωτογραφίες
\
\
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός της Πολιούχου Αγίας Θεοδώρας(φωτορεπορταζ)
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 2700550779231365234
Σχόλια
item