Ηγουμενίτσα: Στο δρόμο κινδυνεύουν να ξαναβρεθούν τα δεκάδες αδέσποτα από το καταφύγιο

Ηγουμενίτσα: Στο δρόμο κινδυνεύουν να ξαναβρεθούν τα δεκάδες αδέσποτα από το καταφύγιο
Η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας, στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων είναι εμφανής σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Οι μόνοι που ασχολούνται με την διαχείρισή τους, στείρωση, τσιπάρισμα καθώς και περισυλλογή τους, είναι οι δύο εθελοντικές ομάδες που λειτουργούν στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ο οποίος είναι νομικά υπεύθυνος για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, το μόνο που έχει πράξει, είναι η διάθεση του χώρου των παλιών σφαγείων στην περιοχή Βάλτος Ραγίου, ώστε να λειτουργήσει ως καταφύγιο.

Την άδεια ίδρυσης καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, στις 7/12/2015, μετά και από αίτηση του Δήμου Ηγουμενίτσας την 1/12/2015. 

Στην άδεια της Περιφέρειας αναφέρει πως το  καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς θα ιδρυθεί  σύμφωνα με την τεχνική μελέτη που έχει κατατεθεί και πως η άδεια ίδρυσης ισχύει μόνο για την συγκεκριμένη εγκατάσταση και ανακαλείται υποχρεωτικά από την εκδούσα αρχή εάν εντός διετίας   δεν γίνει έναρξη λειτουργίας

Η προαναφερόμενη 2ετία παρήλθε, αναγκάζοντας την Π.Ε. Θεσπρωτίας, με απόφασή της, στις 9/2/2018, να προβεί σε ανάκληση της άδεια λειτουργίας του καταφυγίου.
Ο συγκεκριμένος χώρος συνεχίζει μέχρι και σήμερα να φιλοξενεί αδέσποτα ζώα, παράνομα, αφού δεν διαθέτει την απαραίτητη άδεια.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας υποχρεούται πλέον να διαχειριστεί ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, χωρίς να διαθέτει χώρο φιλοξενίας των αδέσποτων.

Έτσι, είναι ορατός ο κίνδυνος, δεκάδες σκυλιά, να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον, δηλαδή την πόλη της Ηγουμενίτσας

Και ο μόνος που έχει ευθύνη για αυτό, είναι η αδράνεια και η ανεπάρκεια της ίδιας της Δημοτικής Αρχής.

thespro.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ηγουμενίτσα: Στο δρόμο κινδυνεύουν να ξαναβρεθούν τα δεκάδες αδέσποτα από το καταφύγιο
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 6730402034501665490
item