Γιάννενα: Η «σκόνη» έσπασε ρεκόρ στην πόλη Γιάννενα: Η «σκόνη» έσπασε ρεκόρ στην πόλη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Η «σκόνη» έσπασε ρεκόρ στην πόλη

Γιάννενα: Η «σκόνη» έσπασε ρεκόρ στην πόλη
Έσπασε κάθε ρεκόρ χθες στην πόλη των Ιωαννίνων η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων, ξεπερνώντας κατά πολύ τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τις μεσημεριανές ώρες καταγράφηκε ωριαία τιμή συγκέντρωσης 400 μικροσωματιδίων ανά κυβικό μέτρο, ενώ το μέσο ημερήσιο όριο του ΠΟΥ είναι 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο!
Η κατάσταση χθες στην πόλη από νωρίς το πρωί ήταν αφόρητη και ήταν σίγουρα από τις λίγες ημέρες που οι κάτοικοι και ειδικά όσοι χρειάστηκε να κυκλοφορήσουν έξω, παρακαλούσαν να βρέξει.
Αυτό λογικά θα γίνει από σήμερα σύμφωνα με τον αναπληρωτή Καθηγητή Μετεωρολογίας Άρη Μπαρτζώκα, που χαρακτήρισε πάντως φυσιολογικό το φαινόμενο τις περιόδους του έτους από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο με τις θερμές αέριες μάζες από τη Σαχάρα να κατευθύνονται προς την βαλκανική δημιουργώντας αντίστοιχες εικόνες.
Ο κ. Μπαρτζώκας τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένονται βροχοπτώσεις στην περιοχή, επομένως η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει αρκετά.
Σημείωσε όμως πως για όσο διάστημα η εικόνα παραμένει ίδια, τουλάχιστον εκείνοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού θα πρέπει να περιορίσουν σημαντικά τις μετακινήσεις τους, ενώ γενικότερα θα πρέπει να αποφεύγονται η αθλητική άσκηση και η εργασία που προκαλεί σημαντική καταπόνηση σε εξωτερικούς χώρους.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Η «σκόνη» έσπασε ρεκόρ στην πόλη
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3782382826946744620
Σχόλια
item