Πρέβεζα: Διήμερη πρακτική εξάσκηση για φοιτητές με τα τμήματα της Χορωδίας «Αρμονία» Πρέβεζας

                Πρέβεζα: Διήμερη πρακτική εξάσκηση για φοιτητές με τα τμήματα της Χορωδίας «Αρμονία» Πρέβεζας

Στην Πρέβεζα παραβρέθηκαν φοιτητές στην ειδίκευση «Διεύθυνση παιδικής χορωδίας του ΤΜΣ του Ιονίου πανεπιστημίου Κέρκυρας" για διήμερη πρακτική εξάσκηση με τα τμήματα της χορωδίας «Αρμονία» Πρέβεζας, την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Μαρτίου. 

Ειδικότερα την Παρασκευή οι φοιτητές παρακολούθησαν συνεχόμενες πρόβες όλων των τμημάτων της «Αρμονίας» Προπαιδκή, Παιδική και Μικτή χορωδία και είχαν τη δυνατότητα να δουν πρακτικές εφαρμογές διδασκαλίας δίφωνου, τρίφωνου και τετράφωνου τραγουδιού, φωνητική προθέρμανση όπως και αντιμετώπιση προβλημάτων κατά την διδασκαλία. 

Το Σάββατο, σε συνεργασία με το Μουσικό σχολείο Πρέβεζας οι φοιτητές συμμετείχαν στην ακρόαση παιδικών-νεανικών φωνών. 

Συγκεκριμένα, άκουσαν τις φωνές 50 παιδιών ηλικίας 7-18 χρονών και έμαθαν τη απαραίτητη διαδικασία επιλογής παιδιών για την συμμετοχή σε μια παιδική-νεανική χορωδία-έκταση φωνών, ηχόχρωμα, στάδια μεταφώνησης των αγορίστικων και κοριτσίστικων φωνών, κατάταξη παιδιών σε συγκεκριμένη φωνή, ανάλογα με τα αποτελέσματα της ακρόασης. 

Οι φοιτητές συμμετείχαν ενεργά στην πρόβα της Προπαιδικής χορωδίας «Αρμονία», κάνοντας φωνητική προθέρμανση των μικρών χορωδών και ρυθμο- κινητική υποστήριξη τραγουδιών κατά την διάρκεια εκτέλεσης και δραματοποίησης. Στην συνέχεια παρακολούθησαν την διαδικασία διδασκαλίας δίφωνου τραγουδιού a cappella. 

Ακόμη οι φοιτητές διεύθυναν την Παιδική χορωδία «Αρμονία» εξασκώντας την κινησιολογία της διεύθυνσης την οποία είχαν αποκτήσει μέχρι τώρα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Η πρακτική τους εξάσκηση τέλειωσε με συζήτηση με τη μαέστρο Ανέλια Στεφάνοβα πάνω σε όλες τις απορίες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των προβών αυτών. 


Η χορωδία «Αρμονία» συγχαρεί όλους τους μικρούς και μεγάλους χορωδούς της όπως και τα παιδιά του Μουσικού σχολείου Πρέβεζας για την άψογη συνεργασία τους.


Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

epirusblog.gr
5 of 5
                
Πρέβεζα: Διήμερη πρακτική εξάσκηση για φοιτητές με τα τμήματα της Χορωδίας «Αρμονία» Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
                
Πρεβεζα 5908978854588572268
item