Ερντογάν στη Βάρνα: Στρατηγικός στόχος μας παραμένει η ένταξη στην ΕΕ Ερντογάν στη Βάρνα: Στρατηγικός στόχος μας παραμένει η ένταξη στην ΕΕ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ερντογάν στη Βάρνα: Στρατηγικός στόχος μας παραμένει η ένταξη στην ΕΕ

Ερντογάν στη Βάρνα: Στρατηγικός στόχος μας παραμένει η ένταξη στην ΕΕ

Στρατηγικός στόχος της Τουρκίας παραμένει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την άφιξή του στη Βάρνα, όπου στις 19:00 το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας άφησε αιχμές ότι κάποιοι επιχειρούν να ναρκοθετήσουν τις ευρω-τουρκικές σχέσεις, εκφράζοντας με νόημα την ελπίδα πως το μπλοκ θα στηρίξει πλήρως την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Ο κ. Ερντογάν κατηγόρησε την ΕΕ ότι δεν έχει προσφέρει αρκετή ή έγκαιρη οικονομική βοήθεια στην Άγκυρα για διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, παρά το γεγονός ότι στη Βάρνα η Ένωση αναμένεται να δώσει «πράσινο φως» για την αποδέσμευση ακόμα 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για το προσφυγικό.

εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και για τη στάση ευρωπαϊκών κρατών όσον αφορά την κοινή αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Η Τουρκία έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα από το γεγονός ότι μέλη της ΕΕ έχουν προσφέρει άσυλο σε τούρκους στρατιωτικούς και πολίτες που πιστεύει ότι ήταν αναμειγμένοι στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Καταγγέλλει επίσης ότι η Γερμανία και άλλε χώρες προσφέρουν «καταφύγιο» σε κούρδους «τρομοκράτες».

Η τοποθέτηση Ερντογάν ήλθε υπό τη σκιά της δήλωσης του αυστριακού καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς ότι οι Βρυξέλλες θα πρέπει να διακόψουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα.

Ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ απάντησε πως οι αξιώσεις του κ. Κουρτς δεν πρέπει να εκλαμβάνονται σοβαρά, προσθέτοντας πως ο αυστριακός καγκελάριος είναι γενικά ένας άνθρωπος που δεν έχει να πει κάτι αξιόλογο.

Epirusblog Gr
5 of 5
Ερντογάν στη Βάρνα: Στρατηγικός στόχος μας παραμένει η ένταξη στην ΕΕ
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 444891955063447579
Σχόλια
item