Γιάννενα: «ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ» ΣΤΟ ΠΑΝΕΠ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ! Γιάννενα: «ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ» ΣΤΟ ΠΑΝΕΠ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ» ΣΤΟ ΠΑΝΕΠ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!

Γιάννενα: «ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ» ΣΤΟ ΠΑΝΕΠ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!

Για αδικαιολόγητες και παράνομες μετακινήσεις προσωπικού και για βόλεμα «ημετέρων» καταγγέλλει τη Διοίκηση ο Σύλλογος Εργαζομένων του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος της Ηπείρου.

Βολές για τη χωροθέτηση κλινικών στο νέο κτίριο…

Σε λάθος… δρόμο φαίνεται να κινείται η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, η οποία, σα να μην έφταναν τα υπόλοιπα προβλήματα που καλείται να επιλύσει, ανοίγει και νέα μέτωπα προχωρώντας σε «καρατομήσεις» αξιόλογων στελεχών του Ιδρύματος χωρίς βάσιμη δικαιολογία, και προφανώς στην προσπάθειά της να βολέψει «ημέτερους»!
Την καταγγελία κάνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Π.Π.Γ.Ν.Ι., εγκαλώντας τη Διοίκηση για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το ανθρώπινο δυναμικό του Νοσοκομείου. 
Παράλληλα, ο Σύλλογος της ασκεί αυστηρή κριτική για τους χειρισμούς της αναφορικά με το νέο κτίριο του ιδρύματος, ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει πως ό,τι έργο γίνεται αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο υλοποιείται με χρήματα άλλων φορέων!
«Καρατόμησαν» Διευθύντρια!
Αναιτιολόγητη, άκομψη, παράνομη και αυθαίρετη χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων σε χθεσινή του ανακοίνωση (την υπογράφουν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Φλούδας και ο Γραμματέας Λεωνίδας Σαφαρίκας) την αποπομπή της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, για την οποία κατηγορεί τη Διοίκηση πως δεν τήρησε ούτε τα προσχήματα.
Ο Σύλλογος κάνει λόγο για μία νοσηλεύτρια «με αποδεδειγμένο ήθος, επαγγελματική εμπειρία και τεράστια προσφορά, η οποία, κατά κοινή ομολογία, στάθηκε επάξια στις υψηλές απαιτήσεις της θέσεις στην οποία είχε τοποθετηθεί βάσει των οριζομένων από τον ισχύοντα Νόμο, μετά τη συνταξιοδότηση της προκατόχου της». Η καθαίρεσή της, υποστηρίζει, προκαλεί στους εργαζόμενους της Νοσηλευτικής κυρίως Υπηρεσίας ανασφάλεια, σύγχυση και αγανάκτηση.
…Και Υποδιευθύντρια
Ακολούθησε άλλη μία καθαίρεση, αυτή της Υποδιευθύντριας Οικονομικού του Π.Π.Γ.Ν.Ι., για την οποία επίσης ο Σύλλογος Εργαζομένων εκφράζει σοβαρότατες ενστάσεις, κάνοντας λόγο στην ανακοίνωσή του για προκλητικότητα και θράσος που έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ρωτώντας με βάση ποια Νομοθεσία η Διοίκηση την απομάκρυνε χωρίς απόφαση του Υπουργού Παιδείας. 
Όπως αναφέρει με έμφαση, «ως εργαζόμενοι που καθημερινά αντιμετωπίζουμε τη σκληρή πραγματικότητα των ελλείψεων σε προσωπικό, των ελλείψεων σε υλικά και φάρμακα και γενικότερα των ελλείψεων σε επίπεδο οργάνωσης, είναι αδύνατο να δεχτούμε τη μεθοδευμένη προσπάθεια της Διοίκησης για απαξίωση της μακροχρόνιας προσφοράς των συναδέλφων, τους οποίους καρατόμησε με το επιχείρημα ότι αποβλέπει δήθεν στην ποιοτικότερη λειτουργία του Νοσοκομείου».
Είναι και οι «ημέτεροι»!
Ο Σύλλογος Εργαζομένων κάνει επίσης λόγο για μετακινήσεις προσωπικού και «καρατομήσεις» υπεύθυνων οργανικών μονάδων παρόλο που αυτό απαγορεύεται καθώς δεν έχουν συγκροτηθεί ακόμα Συμβούλια Κρίσης. 
Σπεύδει δε να επισημάνει πως η Διοίκηση με πρακτικές του παρελθόντος που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του κάθε πολίτη, «διαχωρίζει πλέον συστηματικά τους εργαζόμενους σε ‘δικούς της’ αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που αυτή η πρακτική έχει στην λειτουργία του Νοσοκομείου και στην παροχή των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες».
Για το νέο κτίριο
Πέρα από τον τρόπο διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, ο Σύλλογος Εργαζομένων εξαπολύει βολές κατά της Διοίκησης και αναφορικά με το νέο κτίριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, η κατασκευή του οποίου έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η έναρξη λειτουργίας του. 
Βασικό ζήτημα που θέτει είναι πως η χωροθέτηση των κλινικών στο νέο κτίριο γίνεται χωρίς να έχουν ακόμα επιλυθεί μείζονα θέματα λειτουργίας του όπως είναι η εξεύρεση ανθρώπινων πόρων, κονδυλίων και νέου οργανισμού που να το προβλέπει!
Με ξένα… κόλλυβα
Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος του Π.Π.Γ.Ν.Ι. μιλάει για ανύπαρκτο ή αρνητικό έργο της νυν Διοίκησης του ιδρύματος η οποία κομπάζει, όπως αναφέρει, γι’ αυτό, τονίζοντας πως με… ξένα κόλλυβα δεν γίνεται μνημόσυνο. 
Υπενθυμίζει λοιπόν ότι έργα όπως η ανάπλαση των μαγειρείων, η προμήθεια νέων πλυντηρίων, η κατασκευή χώρου στάθμευσης στα Τ.Ε.Π., η ανάπλαση της κεντρική εισόδου, η αγορά εξοπλισμού στη ΜΕΘ κ.α. γίνονται με κονδύλια της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ η αγορά μαγνητικού τομογράφου υψηλού πεδίου έγινε με χρήματα που διέθεσε το Ίδρυμα «Στ. Νιάρχος».
proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: «ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ» ΣΤΟ ΠΑΝΕΠ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3000767559221951160
Σχόλια
item