Ευρωπαίος αξιωματούχος: Οι Βρυξέλλες δεν θέλουν προληπτική γραμμή στήριξης Ευρωπαίος αξιωματούχος: Οι Βρυξέλλες δεν θέλουν προληπτική γραμμή στήριξης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Οι Βρυξέλλες δεν θέλουν προληπτική γραμμή στήριξης

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Οι Βρυξέλλες δεν θέλουν προληπτική γραμμή στήριξης
«Οι Βρυξέλλες δεν ευνοούν τη λύση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής στην Αθήνα», δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Αν επιβληθεί η προληπτική γραμμή στήριξης στην Αθήνα, ενδέχεται να προκαλέσει πολιτικές τριβές, υπονομεύοντας την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τόνισε η ίδια πηγή.
Πάντως, ο ίδιος Ευρωπαίος αξιωματούχος επισήμανε ότι η ενώ η Ελλάδα οδεύει προς την ολοκλήρωση του προγράμματος, η διαχείριση της παρακαταθήκης που αφήνει η ελληνική κρίση θα διαρκέσει πολλά χρόνια.
Η διαχείριση του χρέους, της ανεργίας, η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η απομάκρυνση από πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση, αποτελούν προϋποθέσεις για την μακροπρόθεσμη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, επισήμανε η ίδια πηγή.
Οι προκλήσεις που τίθενται μετά τη λήξη του προγράμματος είναι η προσήλωση στις υγιείς δημοσιονομικές πρακτικές κατά τη διάρκεια της προσεχούς τριετίας, παρά τους κινδύνους που προέρχονται από τον εκλογικό κύκλο στον οποίο θα μπει η χώρα, η αποτελεσματικότητα της διακυβέρνησης και η ιδιοκτησία της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων, τόνισε ακόμη.
Η αβεβαιότητα που προκύπτει από γεωπολιτικούς κινδύνους, τα στρες τεστ των τραπεζών, η τέταρτη αξιόλογη και η συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ σε αυτήν, μπορούν να επηρεάσουν τις αγορές, επισήμανε.
Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του Ταμείου, η ευρωπαϊκή πηγή τόνισε χαρακτηριστικά: «Η μπάλα είναι στο γήπεδο του ΔΝΤ και η απόφαση εξαρτάται από τους ίδιους».
Σχετικά με το χρέος, το θέμα θα τεθεί μετά τη λήξη του προγράμματος και πηγές των Βρυξελλών θεωρούν ότι η σύνδεση της διαδικασίας ελάφρυνσης του χρέους με το ρυθμό ανάπτυξης μέσω ενός αυτοματοποιημένου μηχανισμού είναι μία καλή ιδέα.
Για την προσέλκυση επενδύσεων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα πρέπει να τεθούν προϋποθέσεις για ανάπτυξη, να περιοριστούν σημαντικά τα "κόκκινα δάνεια" να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης, ενώ απαιτείται να υπάρξει περαιτέρω εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης.

Epirusblog Gr
5 of 5
Ευρωπαίος αξιωματούχος: Οι Βρυξέλλες δεν θέλουν προληπτική γραμμή στήριξης
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 6040112420287616917
Σχόλια
item