Γιάννενα: Νέοι… άνεμοι πνέουν στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων Γιάννενα: Νέοι… άνεμοι πνέουν στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Νέοι… άνεμοι πνέουν στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Γιάννενα: Νέοι… άνεμοι πνέουν στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων
Αλλάζουν με γρήγορο ρυθμό τα δεδομένα για την τουριστική κίνηση και τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής με τις συμφωνίες για την πραγματοποίηση πτήσεων από το εξωτερικό να διαδέχονται η μία την άλλη.
Το «παράθυρο» που άνοιξε το περσινό καλοκαίρι με τις πτήσεις τσάρτερ του τουριστικού κολοσσού της Apollo από τη Σκανδιναβία έγινε ολόκληρη… πόρτα με τις συμφωνίες που οριστικοποιήθηκαν αρχικά για τις απευθείας πτήσεις από και προς τη Λάρνακα της Κύπρου και από χθες με την πτήση που οριστικοποιήθηκε από το Ισραήλ. 
Από τις 2 Ιουνίου
Η αεροπορική εταιρεία TUS που εκτελεί τις πτήσεις από και προς τη Λάρνακα «έδωσε τα χέρια» με τους τοπικούς φορείς και από τις 2 Ιουνίου ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από το Τελ Αβίβ και μάλιστα δύο φορές την εβδομάδα.
Με τη συμφωνία αυτή είναι προφανές ότι αλλάζουν τα δεδομένα στον τουριστικό χάρτη της περιοχής, αφού ήδη η αγορά του Ισραήλ είναι μία από εκείνες που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, με χιλιάδες Ισραηλινούς να επισκέπτονται την Ήπειρο τα τελευταία χρόνια.
Επίσης όμως όπως είχε αναφέρει και ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας TUS λίγο μετά την άφιξη της πρώτης πτήσης από τη Λάρνακα, οι πτήσεις από το Ισραήλ παρέχουν και μία επιπλέον δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας σε τουριστικό επίπεδο, με τους Ηπειρώτες να έχουν πλέον μία εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο Ισραήλ.
Νέα δυναμική
Οι πληροφορίες για τη σχετική συμφωνία που επισημοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώθηκαν σε επικοινωνία που είχε η «Ε» με τον αντιδήμαρχο Ιωαννίνων Ν. Γκόλα.
Όπως σημείωσε ο κ. Γκόλας δημιουργούνται τεράστιες προοπτικές με τη νέα δυναμική του αεροδρομίου και η προσπάθεια του συνόλου των τοπικών φορέων, Περιφέρειας, Δήμου Ιωαννιτών, Επιμελητηρίου και Ένωσης Ξενοδόχων στρέφονται πλέον στην επίτευξη και άλλων συμφωνιών για απευθείας πτήσεις από τη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες όπου έχει ήδη γίνει σημαντική προεργασία.
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Νέοι… άνεμοι πνέουν στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8857219207280201639
Σχόλια
item