Γιάννενα: Τραγούδια που μιλούν βαθειά μέσα μας γιατί είναι ζωντανά και μας εκφράζουν Γιάννενα: Τραγούδια που μιλούν βαθειά μέσα μας γιατί είναι ζωντανά και μας εκφράζουν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Τραγούδια που μιλούν βαθειά μέσα μας γιατί είναι ζωντανά και μας εκφράζουν

Γιάννενα: Τραγούδια που μιλούν βαθειά μέσα μας γιατί είναι ζωντανά και μας εκφράζουν
Η Μαρία Φαραντούρη και η Έλλη Πασπαλά ανεβαίνουν μαζί στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών τη Δευτέρα σε μία ιδιαίτερη συναυλία. 
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνουν έναν πλούτο ξεχωριστών τραγουδιών από τα «Νέγρικα» του Λοΐζου και του Νεγρεπόντη μέχρι τη μελοποιημένη ποίηση του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι και του Θάνου Μικρούτσικου και από τις μπαλάντες του Σαββόπουλου και τα ερωτικά της Καραΐνδρου και του Κυπουργού μέχρι και τις μελωδικές στιγμές της Ρεμπούτσικα και του Καλαντζόπουλου. 
Μαζί τους και δύο εξαιρετικοί μουσικοί, ο Τάκης Φαραζής στο πιάνο και ο Ντέιβιντ Λιντς στα πνευστά. Λίγο πριν έρθει στα Ιωάννινα είχαμε μία συνομιλία με τη Μαρία Φαραντούρη για τη συναυλία της Δευτέρας και τα τραγούδια που θα ακούσουμε.
Δύο ερμηνεύτριες επί σκηνής κ. Φαραντούρη, αλλά και σημαντικοί μουσικοί μαζί σας και βέβαια πολλά τραγούδια. Τι περιμένουμε να ακούσουμε στη συναυλία στα Γιάννενα;
Το κοινό στα Γιάννενα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια πετυχημένη συνεργασία με την εξαίρετη ερμηνεύτρια, φίλη μου Έλλη Πασπαλά και μένα σε μια σειρά από τραγούδια γνωστά και λιγότερο γνωστά πολλών Ελλήνων συνθετών, αλλά και μια επιλογή από ξένα τραγούδια. 
Μαζί μας δυο εξαιρετικοί και δημιουργικοί μουσικοί, ο Τάκης Φαραζής στο πιάνο και ο Ντέιβιντ Λιντς στα πνευστά.
Οι συναυλίες της Αθήνας είχαν μεγάλη επιτυχία και χαίρομαι που ήρθαμε και στα Γιάννενα εκτός των άλλων γιατί έχω χρόνια να επικοινωνήσω με παλαιότερους και νέους φίλους εδώ.
Τα τραγούδια κάνουν όντως κύκλους. Τι είναι αυτό που κάνει ένα τραγούδι να ακούγεται ξανά και ξανά και να επανέρχεται μέσα στο χρόνο;
Η ποιότητα, η αλήθεια τους πάνω απ’ όλα. Υπάρχουν τραγούδια που έχουν γίνει κλασσικά, διαχρονικά και συγκινούν πάντα. Στη συναυλία μας θα ακουστούν τέτοια τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Λοΐζου, Σαββόπουλου, Ξαρχάκου  και νεότερων ως την Ρεμπούτσικα.  
Τα τραγούδια αυτά αποτελούν την πολιτιστική μας παρακαταθήκη, όταν μας επισκέπτονται μιλούν βαθειά μέσα μας γιατί είναι ζωντανά και μας εκφράζουν.
Ασχολείστε και με τον χώρο της τζαζ. Τι σας προκαλεί το ενδιαφέρον στα διάφορα μουσικά είδη, πώς κάνετε τις επιλογές σας;
Παρακολουθώ όλα τα είδη μουσικής και την εξέλιξη τους, Χωρίς να είμαι τζαζ τραγουδίστρια, αλλά επηρεασμένη από αυτή με ενδιαφέρει ιδιαίτερα σαν μουσικό είδος με μια συνεχή εξέλιξη, γιατί δίνει την δυνατότητα στην φωνητική ερμηνεία μέσα από ένα σύνολο ήχων  ισοδύναμο και ομοιογενές. 
Υπάρχει μια ποιητική και μια ελευθερία στην τζαζ. Προσωπικά συνεργάστηκα  με το διάσημο σαξοφωνίστα Charles Lloyd και χαίρομαι που είχε ιδιαίτερη  επιτυχία το CD που προέκυψε από αυτή με την ηχογράφηση της συναυλίας μας στο Ηρώδειο, που περιέχει και ελληνικά τραγούδια σε μια πιο τζαζ εκδοχή. Μάλιστα περιέχει και εξαιρετικά ηπειρώτικα τραγούδια που ανάγονται στην αρχή της μουσικής μας.
4 Η συναυλία ξεκινά στις 9 μμ. Τιμές εισιτηρίων: 18€ διακεκριμένες θέσεις, 14€ πλατεία, 12€ εξώστης. 
Σημεία προπώλησης:  Ταμείο Πνευματικού Κέντρου, 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα. 
Βιβλιοπωλεία Αναγνώστης, Κουμπλομάτης, Χαρτέξ και ηλεκτρονικά στο https://www.v iva.gr.
Συνέντευξη  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τραγούδια που μιλούν βαθειά μέσα μας γιατί είναι ζωντανά και μας εκφράζουν
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1720101133595072050
Σχόλια
item