Πατέρας Μητρετώδη: Τα παιδιά μας δείχνουν γενναιότητα, αλλά περιμένουμε ανταπόκριση από την πολιτεία

Πατέρας Μητρετώδη: Τα παιδιά μας δείχνουν γενναιότητα, αλλά περιμένουμε ανταπόκριση από την πολιτεία
Νιώθουν περηφάνια, τα παιδιά τους είναι ήρωες, το μόνο που ζητούν είναι να γυρίσουν σπίτια τους. Αυτά υποστηρίζουν οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές. 
Οι δυο στρατιωτικοί, ο ανυπολοχαγός Αγγελος Μητρετώδης και ο ο λοχίας ΕΠΟΠ Δημήτρης Κούκλατζης κρατούνται για όγδοη ημέρα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, από τη στιγμή που συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές, όταν πέρασαν τα σύνορα στον Εβρο και από τότε η υπόθεση εξελίσσεται σε διπλωματικό θρίλερ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Και κανείς δεν μπορεί τη δεδομένη στιγμή να πει πότε θα επιστρέψουν στην Ελλάδα αμφότεροι. 
Οι γονείς τους είχαν τη δυνατότητα να τους δουν πριν λίγες ημέρες σε επισκεπτήριο στις φυλακές και ετοιμάζονται για το επομένο, την ερχόμενη Δευτέρα. 
«Τα παιδιά μας δείχνουν γενναιότητα, έχουν υψηλό ηθικό, αλλά περιμένουμε ανταπόκριση και από την πολιτεία», δήλωσε από την πλευρά του ο πατέρας του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη μιλώντας στον ΑΝΤ1. 
«Είδαμε τα παιδιά, είναι καλά, τους έχουν φερθεί καλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο γενικά για το απεριόριστο ενδιαφέρον που δείχνει για τα παιδιά, που δεν είναι απλά παιδιά μας, είναι παιδιά όλης της Ελλάδας και περιμένουμε λύση επιτέλους, που είναι χρονοβόρα και ψυχοφθόρα. 
Το ηθικό τους ήταν καλό, είμαστε περήφανοι για το υψηλό ηθικό που διαθέτουν, δείχνουν γενναιότητα, θέλουμε ανταπόκριση και από την πολιτεία», τονίζει ο ίδιος, επισημαίνοντας παράλληλα την δύσκολη κατάσταση για την οικογένειά του, λέγοντας χαρακτηριστικά «άλλο το βίωμα, άλλο το συναίσθημα. 
Τώρα είμαστε σε αναμονή, η οποία είναι και ψυχοφθόρα, ενώ δεν υπάρχει καν κατηγορητήριο. Αυτό που ενδέχεται να απαγγελθεί είναι "απόπειρα εισόδου σε απαγορευμένη περιοχή"», είπε ακόμα βάσει των πληροφοριών που έχει από τους δικηγόρους που έχει ορίσει το ελληνικό προξενείο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. 
Μητέρα Κούκλατζη: Να επιστρέψει το παιδί μου σπίτι
Για τις δύσκολες ώρες που περνά την τελευταία εβδομάδα, μετά τη σύλληψη και τη φυλάκιση του γιου της, μίλησε και η μητέρα του Δημήτρη Κούκλατζη. 
Η μητέρα του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως αυτό που προέχει είναι να γυρίσει το παιδί της στο σπίτι του. 
«Παρακαλώ να επιστρέψει το παιδί μου στο σπίτι», είπε, προσθέτοντας πως η αγωνία που ζει όλη η οικογένεια είναι μεγάλη και πως «έχουμε πίστη στον Θεό και την πολιτεία ότι θα έχουμε αίσια έκβαση». «Προσευχόμαστε», πρόσθεσε, για να καταλήξει: «Αισθάνομαι περήφανη, αλλά δεν παύω να έχω τον πόνο μου που είναι ανείπωτος».
Πατέρας στρατιωτικού: Με διακατέχει μεγάλη περηφάνια 
Χθες, ο πατέρας του στρατιωτικού Κούκλατζη, επίσης στον ΣΚΑΪ, δήλωνε υπερήφανος για τον γιο του. «Με διακατέχει μεγάλη περηφάνια γιατί ο γιος μου είναι κρατούμενος στις φυλακές της Τουρκίας. 

Τον θεωρώ ήρωα και επειδή το αίσθημα του πατριωτισμού σε εμάς εδώ είναι πολύ αυξημένο, με οδηγεί να αισθάνομαι μεγάλη περηφάνια για το παιδί μου. Οπλίζομαι με υπομονή, με διακατέχει περηφάνια». 



epirusblog.gr
5 of 5
Πατέρας Μητρετώδη: Τα παιδιά μας δείχνουν γενναιότητα, αλλά περιμένουμε ανταπόκριση από την πολιτεία
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2069383919495850061
item