Άρτα: Πρόσκληση προς τον Αλ. Καχριμάνη...Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννη Γκολομάζου στον Περιφερειάρχη Ηπείρου. Άρτα: Πρόσκληση προς τον Αλ. Καχριμάνη...Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννη Γκολομάζου στον Περιφερειάρχη Ηπείρου. | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Πρόσκληση προς τον Αλ. Καχριμάνη...Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννη Γκολομάζου στον Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Άρτα: Πρόσκληση προς τον Αλ. Καχριμάνη...Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννη Γκολομάζου στον Περιφερειάρχη Ηπείρου.

-Σε κακή κατάσταση οι αγροτικοί δρόμοι του κάμπου
-Συνάντηση στην Άρτα για ενημέρωση στα προβλήματα

Επιστολή στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη απέστειλε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας επισημαίνοντας τα προβλήματα πρόσβασης στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις -επιχειρήσεις μεταποίησης, που είναι εγκαταστημένες στον κάμπο της Άρτας.
Ταυτόχρονα, κι επειδή η εξασφάλιση επαρκών και ποιοτικών μεταφορικών υπηρεσιών είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη, επέκταση και εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων αυτών, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας καλεί τον κ. Καχριμάνη σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους Δήμους να παρέμβει και α) να δώσει λύση για την άμεση αποκατάσταση της προσβασιμότητας στις επιχειρήσεις, και β) μακροπρόθεσμα να εντάξει στο Πρόγραμμα Τεχνικών έργων της Περιφέρειας/ Δήμων μόνιμες βελτιωτικές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων των αγροτικών δρόμων με την κατασκευή και των απαραίτητων τεχνικών έργων.
GKOLOMAZOS GIANNHS 2017 NOE NEWWW FOTO AYTHHHHHHHHHHHΠιο συγκεκριμένα, στην επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γιάννη Γκολομάζου, αναφέρονται τα εξής:
«Αξιότιμε κε Περιφερειάρχη,
Με την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας γινόμαστε δέκτες παραπόνων, διαμαρτυριών και καταγγελιών από μέλη και μη μέλη του Επιμελητηρίου Άρτας για την κακή κατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου του κάμπου της Άρτας.
Όπως γνωρίζετε, ο νομός Άρτας είναι μια περιοχή της οποίας η οικονομία στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση, δραστηριότητες, τις οποίες κι εσείς από την πλευρά σας στηρίζετε και ενισχύετε με κάθε ευκαιρία.
Το αγροτικό οδικό δίκτυο της πεδιάδας δυστυχώς δεν καλύπτει τις ανάγκες μεταφοράς προϊόντων και αυξάνει το κόστος παραγωγής των επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα. Κόστος το οποίο οι ήδη επιβαρυμένες, από φόρους, ΕΦΚΑ κλπ., επιχειρήσεις δεν αντέχουν να σηκώσουν.
KAXRIMANHS KONTINH KALHΕπιπλέον, δέχονται και τις έντονες διαμαρτυρίες των προμηθευτών και πελατών τους, που αδυνατούν να προσεγγίσουν στις κτηνοτροφικές- πτηνοτροφικές μονάδες και εν γένει αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
Πιστεύουμε ότι η εξασφάλιση επαρκών και ποιοτικών μεταφορικών υπηρεσιών είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη, επέκταση και εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων αυτών. 
Ως εκ τούτου και λόγω του ότι στην πεδιάδα της Άρτας αναπτύσσεται ο μεγαλύτερος όγκος πτηνοτροφικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων αλλά και καλλιεργήσιμων εκτάσεων θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη α) άμεσης αποκατάστασης της προσβασιμότητας στις επιχειρήσεις και β) μόνιμων βελτιωτικών παρεμβάσεων για την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων των αγροτικών δρόμων με την κατασκευή και των απαραίτητων τεχνικών έργων.
Κύριε Περιφερειάρχη,
σας καλούμε σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους Δήμους να δώσετε άμεσα λύση στα προβλήματα πρόσβασης των επιχειρήσεων και σε βάθος χρόνου να φροντίσετε για την οριστική επίλυση του θέματος. 
Σας προσκαλούμε δε, σε συνάντηση εργασίας στα γραφεία του Επιμελητηρίου Άρτας, σε ημερομηνία που θα μας προτείνετε κι εφόσον το πρόγραμμά σας το επιτρέπει, ώστε να σας ενημερώσουμε λεπτομερώς για το ζήτημα».
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Πρόσκληση προς τον Αλ. Καχριμάνη...Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννη Γκολομάζου στον Περιφερειάρχη Ηπείρου.
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 616036869255126398
Σχόλια
item