Θεσπρωτία: Συνεχίζεται η αποδυνάμωση του δυναμικού της Μητρόπολης Παραμυθιάς Θεσπρωτία: Συνεχίζεται η αποδυνάμωση του δυναμικού της Μητρόπολης Παραμυθιάς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Συνεχίζεται η αποδυνάμωση του δυναμικού της Μητρόπολης Παραμυθιάς


Θεσπρωτία: Συνεχίζεται η αποδυνάμωση του δυναμικού της Μητρόπολης Παραμυθιάς
Στη μνημονιακή Ελλάδα η πρόσληψη Ιερέων διέπεται από τους νόμους που ισχύουν και στον δημόσιο τομέα. Αρχικά, γινόταν μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, έπειτα η αναλογία έγινε 7 προς ένα και έφτασε στο 10 προς 1. 

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, προχώρησε στην κατανομή των 190 οργανικών θέσεων μόνιμων κληρικών, καθώς και σε μειώσεις θέσεων ιερέων, οι οποίες εγκρίθηκαν για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των αναγκών των Ιερών Μητροπόλεων της χώρας και με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες των ακριτικών και ορεινών περιοχών. 

Στην σχετική απόφαση, η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, μειώνει το δυναμικό της κατά 1 θέση κληρικού ενώ την θέση που αφαιρεί την προσθέτει στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινειας και Κυνουρίας. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως και με βάση τις συνταξιοδοτήσεις των ιερέων της Παραμυθιάς, στην φετινή χρονιά δεν θα προστεθεί κανένας κληρικός στην Μητρόπολη Παραμυθιάς, αντι τους ενος που προβλεπόταν μέχρι πέρυσι. Αξιζει να σημειωθεί, πως στη Μητρόπολη Παραμυθίας, για 150 Ενοριακούς Ναούς, έχουν απομείνει λιγότεροι από 90 κληρικοί, κι έτσι ορισμένοι έχουν αναλάβει δύο ή τρεις Ενορίες. 

"Δεν είναι θετική εξέλιξη καθώς δημιουργεί πρακτικά ζητήματα στο λειτούργημα μας, ωστόσο όλοι οι κληρικοί, ενεργούν με φιλότιμο ώστε να καλύπτονται ολες οι ενορίες μας", ανάφερε στην paramythia-online.gr, ένας από τους λίγους Π.Ε ιερείς της Μητροπόλεως Παραμυθιάς.

paramythia-online.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Συνεχίζεται η αποδυνάμωση του δυναμικού της Μητρόπολης Παραμυθιάς
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 4178060201473306102
Σχόλια
item