Γιάννενα: Γέφυρα Πλάκας – Ένα βήμα πριν την δημοπράτηση

Γιάννενα: Γέφυρα Πλάκας – Ένα βήμα πριν την δημοπράτηση
Στην τελική ευθεία για την δημοπράτηση της αναστήλωσης του γεφυριού της Πλάκας, βρίσκονται πλέον τα Υπουργεία Υποδομών και Πολιτισμού. 
Η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης που έγινε στην Αθήνα, το απόγευμα της Παρασκευής, ήταν από τις πιο ουσιαστικές, αλλά κι αυτή που κατέδειξε αφενός την πολύ σοβαρή και ουσιαστική δουλειά που έχει γίνει κι αφετέρου ότι οι διαδικασίες φτάνουν στο τέλος τους. 
Παρότι όλες οι πλευρές αποφεύγουν να ανακοινώσουν ακριβές χρονοδιάγραμμα, στόχος είναι στα μέσα του καλοκαιριού να υπάρχει ανάδοχος του έργου!
την συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης παρέστησαν από τα Γιάννινα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Λυκοτραφίτης και ο Γενικός Γραμματέας Αλέξανδρος Λάμπρου.Όπως ανέφερε στο Epiruspost ο κ. Λάμπρου, η συνεδρίαση ήταν από τις πιο ουσιαστικές καθώς αποτυπώθηκε στην πράξη η πολύ ουσιαστική δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Το Πολυτεχνείο ήταν αυτό που χειρίστηκε όλο το επιστημονικό κομμάτι και στη συνέχεια οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών προχώρησαν στην σύνταξη των τευχών δημοπράτησης του έργου.
Ο τρόπος με τον οποίο εργάστηκαν εντυπωσίασε ακόμη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο είναι συνήθως εξαιρετικά σχολαστικό με έργα τέτοιας διάστασης και σημασίας.
Παρότι όλοι αποφεύγουν να ανακοινώσουν επίσημα χρονοδιάγραμμα, όλα δείχνουν ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα υπάρχει δημοπράτηση του έργου και μέχρι τα μισά του καλοκαιριού θα έχει αναδειχθεί ανάδοχος.
Αν και από πολλές πλευρές, εκφράζονται ενστάσεις για καθυστερήσεις στο έργο, οι επιστήμονες θεωρούν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει βάση. Κι αυτό γιατί πρόκειται για ένα έργο δύσκολο, πρωτόγνωρο μάλιστα για την Ελλάδα.
Άλλωστε πρόκειται για την πρώτη αναστήλωση γεφυριού, τέτοιας κλίμακας, που πραγματοποιείται στην χώρα και την δεύτερη στην Ευρώπη.
artabest.net
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Γέφυρα Πλάκας – Ένα βήμα πριν την δημοπράτηση
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5204377930823799352
item