Γιάννενα: Φοιτητές και μαθητές είπαν χθες ένα μεγάλο ΟΧΙ στη Σχολική Βία! Γιάννενα: Φοιτητές και μαθητές είπαν χθες ένα μεγάλο ΟΧΙ στη Σχολική Βία! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Φοιτητές και μαθητές είπαν χθες ένα μεγάλο ΟΧΙ στη Σχολική Βία!

Γιάννενα: Φοιτητές και μαθητές είπαν χθες ένα μεγάλο ΟΧΙ στη Σχολική Βία!

Σε «μάστιγα» για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας έχουν μετατραπεί τα κρούσματα σχολικής βίας και εκφοβισμού, ένα φαινόμενο που έχει οδηγήσει ακόμα και στο να χαθούν κατά καιρούς ανθρώπινες ζωές και στην περιοχή μας! 

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια φορείς, οργανώσεις και ομάδες πολιτών και φοιτητών δραστηριοποιούνται ενεργά προς την κατεύθυνση αντιμετώπισής του, διοργανώνοντας εκδηλώσεις και δράσεις. Μία τέτοια πρωτοβουλία υλοποιήθηκε χθες και στα Γιάννενα με αφορμή τον εορτασμό της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Κατά της Σχολικής Βίας. 


Στον πεζόδρομο του κέντρου της πόλης, 50 φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και 250 μαθητές από διάφορα σχολεία συμμετείχαν σε ένα εντυπωσιακό διαδραστικό δρώμενο στέλνοντας μήνυμα απόρριψης του σχολικού εκφοβισμού!

Μάσκες και μπαλόνια
Φοιτητές και μαθητές είχαν δημιουργήσει και φόρεσαν μάσκες που απεικόνιζαν τα συναισθήματα της βίας αλλά και μπλουζάκια με συνθήματα κατά του εκφοβισμού, αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εξάλειψη του φαινομένου.


 Στο πλαίσιο αυτό συγκεντρώθηκαν και 400 υπογραφές, καθώς η αρχική έκπληξη του κόσμου γρήγορα εξελίχθηκε σε στήριξη και επιβράβευση της δράσης. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το σπάσιμο μπαλονιών στα οποία οι μαθητές είχαν γράψει συναισθήματα της βίας. Ένας εκκωφαντικός κρότος ακούστηκε που συμβόλιζε το σπάσιμο της βίαιης συμπεριφοράς σε βάρος μαθητών.

Οι διοργανωτές
Τη χθεσινή εκδήλωση διοργάνωσαν το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και συγκεκριμένα το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων και με τις εξής σχολικές μονάδες: 5ο Δημοτικό Σχολείο, 2ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο, 6ο Γυμνάσιο, 10ο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Βελισσαρίου, 1ο Λύκειο, 4ο Λύκειο, 7ο Λύκειο, και ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής.


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Φοιτητές και μαθητές είπαν χθες ένα μεγάλο ΟΧΙ στη Σχολική Βία!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3470244152130698138
Σχόλια
item