Γιάννενα: ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ - Οι βροχές θέτουν σε επιφυλακή δήμους και Πολιτική Προστασία Γιάννενα: ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ - Οι βροχές θέτουν σε επιφυλακή δήμους και Πολιτική Προστασία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ - Οι βροχές θέτουν σε επιφυλακή δήμους και Πολιτική Προστασία

Γιάννενα: ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ - Οι βροχές θέτουν σε επιφυλακή δήμους και Πολιτική Προστασία
Σε επιφυλακή και αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται τις τελευταίες ώρες δήμοι του Λεκανοπεδίου και γενικότερα του νομού Ιωαννίνων, όπως φυσικά και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, μετά τις πολλές και συνεχείς βροχοπτώσεις.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, το Λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, βρίσκεται στο όριο της πλημμύρας μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, με το πλέον ανησυχητικό σημάδι να είναι οι προβλέψεις των μετεωρολόγων που δείχνουν, ότι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν, με μικρές διακυμάνσεις, τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη.
Ήδη, περιοχές στην Πεδινή και την Αμπελιά που παραδοσιακά λειτουργούν ως «ταμιευτήρες εκτόνωσης» έχουν πλημμυρίσει, δρόμοι έχουν καταστεί αδιάβατοι και προσβάσεις σε επιχειρήσεις έχουν σχεδόν καταστραφεί.
Σε δηλώσεις του χθες ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, Δημήτρης Μαυρογιώργος, σημείωσε πως υπάρχει γενικευμένη επιφυλακή, το παρήγορο όμως είναι ότι μέχρι στιγμής το αποστραγγιστικό σύστημα του λεκανοπεδίου λειτουργεί ικανοποιητικά, γιατί διαφορετικά η κατάσταση θα είχε φτάσει τα επίπεδα του 2010.
Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο μεταξύ τα ορεινά του νομού από τα Τζουμέρκα και το Μέτσοβο μέχρι το Ζαγόρι και την Κόνιτσα ντύθηκαν στα λευκά, με το ύψος του χιονιού να ξεπερνά τα 20 εκατοστά στη Βωβούσα και τη Μηλιά, αλλά να φτάνει και σε πιο χαμηλά υψόμετρα όπως στο Μέτσοβο και στο Κεντρικό Ζαγόρι.
Ιδιαίτερα προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν παρόλα αυτά μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας και των δήμων κινούνται διαρκώς προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το επαρχιακό δίκτυο και τις επόμενες ημέρες, αφού τα φαινόμενα θα συνεχιστούν, με μικρότερη ένταση ως τις αρχές της εβδομάδας.
anex.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ - Οι βροχές θέτουν σε επιφυλακή δήμους και Πολιτική Προστασία
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3074574674661544896
Σχόλια
item