Τηλεδιάσκεψη ΥΠΟΙΚ – θεσμών: Αγκάθια αποκρατικοποιήσεις – δημόσιο

Τηλεδιάσκεψη ΥΠΟΙΚ – θεσμών: Αγκάθια αποκρατικοποιήσεις – δημόσιο

Δύσβατος παραμένει ο «δρόμος» στην πορεία ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων της δ' αξιολόγησης, η οποία ήταν το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που έγινε, την Τρίτη το βράδυ, στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων των θεσμών.

Στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς παραμένουν τα «αγκάθια» των αποκρατικοποιήσεων (ειδικά στην ενέργεια), το κτηματολόγιο και τη στελέχωση του δημοσίου με νέους διευθυντές. 

Ερωτηθείς, αμέσως μετά, κυβερνητικός αξιωματούχος για τα προαπαιτούμενα στον τομέα της ενέργειας, παραδέχθηκε πως «είναι ένα δύσκολο σημείο που έχει πολλά τεχνικά θέματα». «Αλλά δεν νομίζω ότι δεν θα προλάβουμε έως τον Ιούνιο» εκτίμησε.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη το μεσημέρι, πηγές του υπουργείου Οικονομικών (αναφερόμενες σε δημοσιεύματα, τα οποία, επικαλούμενα κοινοτικούς αξιωματούχους, έκαναν λόγο για συμφωνία με τους θεσμούς τον Ιούλιο) δήλωσαν πως «σταθερός προσανατολισμός όλων είναι η 21η Ιουνίου για συνολική συμφωνία σε 4η αξιολόγηση, χρέος, μέθοδο εξόδου και ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης».

Αναφερόμενος στις επιλογές για τον τρόπο εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα, ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο τόνισε στον ΣΚΑΪ πως εάν η Ελλάδα κατορθώσει να καταρτίσει μία «ολιστική αναπτυξιακή προσέγγιση» για τη μεταμνημονιακή περίοδο και συγκροτήσει το «μαξιλαράκι» ρευστότητας που επιδιώκει, τότε θα έχει τη δυνατότητα να λάβει «οποιαδήποτε απόφαση θέλει».

Χάσμα ανάμεσα στα μεταμνημονιακά σχέδια του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και στα αντίστοιχα των δανειστών διακρίνει στο μεταξύ η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Όπως γράφει σε ανταπόκριση της ηλεκτρονικής της έκδοσης, «τα σχέδια του Τσίπρα και των δανειστών της Ελλάδας συγκρούονται».

epirusblog.gr
5 of 5
Τηλεδιάσκεψη ΥΠΟΙΚ – θεσμών: Αγκάθια αποκρατικοποιήσεις – δημόσιο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2631135807111055302
item