Ήπειρος: Έμεινε αναπάντητη η επιστολή

Ήπειρος: Έμεινε αναπάντητη η επιστολή

Μόλις επτά από τους 18 δήμους της Ηπείρου μπήκαν στη διαδικασία να αποστείλουν στοιχεία προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, εντός των χρονικών πλαισίων που είχαν τεθεί.

Η ελλιπής ανταπόκριση, πάντως, δεν αποτελεί χαρακτηριστικό μόνο της περιοχής, καθώς συνολικά 169 δήμοι αγνόησαν το αίτημα του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος προχώρησε και σε αποστολή δεύτερης επιστολής, που την απευθύνει και στις περιφέρειες, ζητώντας από αυτές «να συντονίσουν και να συγκεντρώσουν τις απαντήσεις των δήμων αρμοδιότητάς τους».

Ο κ. Τσιρώνης είχε ζητήσει από τους δήμους -από τις 21 Δεκεμβρίου- να στείλουν, έως τις 15 Ιανουαρίου, συγκεκριμένα δεδομένα για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην περιοχή τους, όπως προκύπτει από την παρακολούθηση του πληθυσμού τους και από την εφαρμογή του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισής τους, σύμφωνα με το αρ.9 του ν.4039/2012 ως ισχύει. 


«Παρότι η ανταπόκριση ορισμένων δήμων ήταν άμεση, υπήρξαν πολλοί από τους οποίους το υπουργείο δεν έλαβε απάντηση», αναφέρει, θέτοντας νέα προθεσμία, που λήγει σήμερα. «Σε περίπτωση που κάποιος δήμος δεν εφαρμόζει καμία διάταξη, θα πρέπει να το γνωστοποιήσει εγγράφως εντός της ανωτέρω προθεσμίας», καταλήγει ο κ. Τσιρώνης.


Οι δήμοι της Ηπείρου, που δεν είχαν αποστείλει στοιχεία ως τις 15 Ιανουαρίου, ήταν οι Βορείων Τζουμέρκων, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Δωδώνης, Ζαγορίου, Ζηρού, Ζίτσας, Κεντρικών Τζουμέρκων, Μετσόβου, Πωγωνίου, Σουλίου και Φιλιατών.


agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Έμεινε αναπάντητη η επιστολή
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6747448574168781252
item