Γιάννενα: Ο Διοικητής Β. Τσίκαρης αγνοεί προκλητικά την Ιατρική Σχολή Γιάννενα: Ο Διοικητής Β. Τσίκαρης αγνοεί προκλητικά την Ιατρική Σχολή | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ο Διοικητής Β. Τσίκαρης αγνοεί προκλητικά την Ιατρική Σχολή

Γιάννενα: Ο Διοικητής Β. Τσίκαρης αγνοεί προκλητικά την Ιατρική Σχολή

Αρνητικός πρωταγωνιστής εξακολουθεί να γίνεται ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Βασίλης Τσίκαρης, ο οποίος πότε με δηλώσεις του, πότε με αποφάσεις του ξεσηκώνει θύελλα αντιδρά­σε­ων, με αποκορύφωμα αυτές που σημειώνονται για τη μεταφορά κλινικών στη νέα πτέρυγα. 

Χθες σφοδρή επίθεση εναντίον του εξαπέλυσε η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (ΔΑ­ΚΕ) του Νοσοκομείου με αφορμή τις δηλώσεις του για τη λειτουργία της νέας πτέρυγας, αλλά και τις αιχμές που άφησε κατά όσων αντιδρούν στο σχεδιασμό του.

 
«Ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, για άλλη μια φορά, προσπάθησε να καταλογίσει ευθύνες για την αποτυχία των επιλογών του, σε όλους τους άλλους εκτός από τον ίδιο και τους «παρατρεχάμενούς του», που τον «συμβουλεύουν» σ’ αυτές τις ολέθριες επιλογές του», τονίζει  στην καυστική ανακοίνωσή της η  συνδικαλιστική παράταξη, την οποία έχει «στοχοποιήσει» ο Διοικητής του Νοσοκομείου.


Με τις ντουντούκες κατά της Ε.Ε.
Η ΔΑΚΕ υπενθυμίζει και  το πολιτικό παρελθόν του κ. Τσίκαρη, όταν «με τις ντουντούκες των αριστερών πολιτικών του επιλογών»,  τασσόταν κατά της Ευρωπαϊκής  Ένωσης, σε μια περίοδο όταν εργαζόμενοι και οι τότε διοικήσεις προσπαθούσαν να αξιοποιήσουν κάθε ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα, από δωρεές, από τον εθνικό προϋπολογισμό, την Περιφέρεια κλπ. 


«Και όλα αυτά -προσθέτει η ΔΑΚΕ-  για να χτίσουμε ένα σύγχρονο ΔΗΜΟΣΙΟ Σύστημα Υγείας, αντάξιο των προσδοκιών του Ελληνικού λαού. 


Έτσι με επιμονή και με πολλή προσπάθεια, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για την επέκταση του Νοσοκομείου, παρά τις πολλές αντιδράσεις που υπήρχαν εκείνη την εποχή, καταφέραμε να ολοκληρωθεί το έργο της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, να εξοπλιστεί με τον πλέον σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και να διασυνδεθεί λειτουργικά με το υπόλοιπο Νοσοκομείο, πάντα στο πλαίσιο ενός ενιαίου σύγχρονου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και πάντα σε πλήρη συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου μας».

Αγνοεί την Ιατρική Σχολή
Η ΔΑΚΕ συνεχίζοντας κατηγορεί τον κ. Τσίκαρη ότι αγνοεί προκλητικά την Ιατρική Σχολή, «ξεχνώντας ότι το Νοσοκομείο είναι Πανεπιστημιακό στο οποίο η άποψη της Ιατρικής Σχολής έχει βαρύνουσα σημασία». 


«Έφτασε τώρα –προσθέτει η συνδικαλιστική παράταξη- ο κ. Τσίκαρης στο σημείο να ισχυρίζεται ότι για την καθυστέρηση στη λειτουργία της νέας πτέρυγας ευθύνονται η αποπεμφθείσα Υποδιευθύντρια Οικονομικού (που ο ρόλος ήταν η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και η τήρηση της νομιμότητας), τα υπηρεσιακά στελέχη του Νοσοκομείου, ο Σύλλογος των Εργαζομένων, η Δ.Α.Κ.Ε. και η αντιπολίτευση, που θέλουν να παραχωρήσουν τη νέα πτέρυγα στους ιδιώτες! 


Δηλαδή από το 2007 μέχρι σήμερα, όλοι αυτοί, τα Υπουργεία Υγείας, Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, η Περιφέρεια Ηπείρου, η Διαχειριστική Αρχή, οι μελετητικοί Οίκοι, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η Ιατρική Σχολή, οι Γιατροί, οι Υπηρεσίες του Νοσοκομείου και τα στελέχη του, εργάστηκαν σκληρά επί μια δεκαετία, για να ετοιμάσουν μια υπερσύγχρονη πτέρυγα Νοσοκομείου, για να δοθεί στη συνέχεια σε ιδιώτες;;;».

Ο ορισμός της γελοιότητας
Όλα αυτά κατά τη ΔΑΚΕ είναι «ο απόλυτος ορισμός της γελοιότητας», αναρωτώμενη μάλιστα αν πιστεύει κανείς ότι η νέα πτέρυγα δεν λειτουργεί επειδή καθυστερεί ο διαγωνισμός για την επέκταση  του σωληνωτού ταχυδρομείου μεταφοράς των δειγμάτων σ’ αυτήν.


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ο Διοικητής Β. Τσίκαρης αγνοεί προκλητικά την Ιατρική Σχολή
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7603044248996498695
Σχόλια
item