Θεσπρωτία: Με επιτυχία η άσκηση της Πυροσβεστικής στη Θεσπρωτία, για την αντιμετώπιση των σεισμών... Θεσπρωτία: Με επιτυχία η άσκηση της Πυροσβεστικής στη Θεσπρωτία, για την αντιμετώπιση των σεισμών... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Με επιτυχία η άσκηση της Πυροσβεστικής στη Θεσπρωτία, για την αντιμετώπιση των σεισμών...

Στα πλαίσια της διαρκούς ετοιμότητας και εκπαίδευσης του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας, για καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών από την πιθανή εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μαρτίου, άσκηση ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «Σεισίχθων». 

Στο κτίριο του 1ου δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας αντιμετωπίστηκαν ως πραγματικά συμβάντα (μερική κατάρρευση κτιρίων, εγκλωβισμός ανθρώπων), συνέπεια εκδήλωσης ισχυρού σεισμού στην πόλη. 

Στην άσκηση εκτός των πυροσβεστικών δυνάμεων συμμετείχαν επί του πεδίου η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας , ο Δήμος Ιωαννιτών Ηγουμενίτσας, ο Στρατός, η ΕΛ.ΑΣ, το ΕΚΑΒ, Εθελοντικές Οργανώσεις κ.λπ. 

Αντικειμενικός σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης ετοιμότητας ήταν η δοκιμασία του υπάρχοντος σχεδιασμού για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, η αποσαφήνιση των ρόλων των συναρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων καθώς και η βελτιστοποίηση του επιπέδου της συνεργασίας και συντονισμού των υπηρεσιών σε περίπτωση σεισμικών φαινομένων.

katoci.blogspot.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Με επιτυχία η άσκηση της Πυροσβεστικής στη Θεσπρωτία, για την αντιμετώπιση των σεισμών...
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 3673200019881182060
Σχόλια
item