Γιάννενα: Στηρίζει την Αγροτική Σχολή στη Βελλά Γιάννενα: Στηρίζει την Αγροτική Σχολή στη Βελλά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στηρίζει την Αγροτική Σχολή στη Βελλά

Γιάννενα: Στηρίζει την Αγροτική Σχολή στη Βελλά
Τη δημιουργία Αγροτικής Σχολής στη Μονή Βελλάς στηρίζει η Ελληνογερμανική Συνέλευση. Κάνει δε εκτενή αναφορά σε ανακοίνωσή της στην αποστολή στη Βαυαρία για ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης στη γεωργία, στην κτηνοτροφία και στο μάρκετινγκ.
Όπως αναφέρεται, της αποστολής ηγήθηκε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, συνοδεία εκπαιδευτικών. Μετά την άφιξή της στο Μόναχο η ελληνική αποστολή κατέλυσε στο μοναστήρι Scheyern στη Βαυαρία. 
Την επομένη, αναχώρησε για την κρατική επαγγελματική σχολή της επαρχίας Μονάχου όπου τα μέλη της ελληνικής αποστολής είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις διδακτικές μεθόδους της διττής εκπαίδευσης στον τομέα της γεωργίας με επισκέψεις στις τάξεις και τα εργαστήρια.
Ακολούθησε η μεταφορά τους στο Schaibmaierhof – Pfaffenhofen, με επίσκεψη σε μονάδες όπου γίνεται άμεση διάθεση προϊόντων στην αγορά και εκτροφή χοίρων και πουλερικών.
Ακολούθησαν επισκέψεις στις μονάδες μελισσοκομίας Bioland-Imkerei Pausch, Prielhof στο μοναστήρι Scheyern, Wagner και Etzelberg για τη γεωργία, εκτροφή πουλερικών ελεύθερης βοσκής και την άμεση διάθεση των προίόντων στην αγορά. 
Επίσης έγιναν επισκέψεις στη μονάδα εκτροφής προβάτων στο Schernfeld, όπου γίνεται εκτροφή προβάτων με τη μέθοδο της μετακινούμενης κτηνοτροφίας, αλλά και στις μονάδες βιολογικών καλλιεργειών και εκτροφής χοίρων Aunkofer Biolandhof, Herrnsaal, γαλακτοπαραγωγής Aunkofer και εκτροφής πουλερικών Rapperszell. 
Τα μέλη της ελληνικής αποστολής, κατά την παραμονή τους στις παραγωγικές μονάδες, παρακολούθησαν από κοντά τις μεθόδους πρακτικής εξάσκησης που εφαρμόζονται στο εκπαιδευτικό πλαίσιο της Γερμανίας.
Κατά την αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος με τη συμμετοχή των μελών της αποστολής, εκπαιδευτών και καθηγητών στο μοναστήρι στο Prielhof Kloster Scheyern έγινε εκτεταμένος διάλογος για τις δυνατότητες συνεργασίας με τη Μονή Βελλά στον τομέα της διττής εκπαίδευσης. 
Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Στηρίζει την Αγροτική Σχολή στη Βελλά
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3189754339466718524
Σχόλια
item