Πρέβεζα: Σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στην ΑΕΝ Ηπείρου - Πρέβεζα Πρέβεζα: Σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στην ΑΕΝ Ηπείρου - Πρέβεζα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στην ΑΕΝ Ηπείρου - Πρέβεζα

Πρέβεζα: Σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στην ΑΕΝ Ηπείρου - Πρέβεζα
Το σύστημα  εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning), το οποίο παρέχει ως χορηγία για τα επόμενα τρία έτη η εταιρία SQLearn στις δέκα Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) της Ελλάδας, στο πλαίσιο συνεργασίας της με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη 15/3 στην ΑΕΝ Ηπείρου με έδρα την Πρέβεζα.

Στην εκδήλωση ήταν παρών ο Αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού και Διευθυντής στην διεύθυνση εκπαίδευσης ναυτικών, κ.Στέλιος Μπέλας,  ο Διοικητής της ΑΕΝ Κων/νος Καρβέλης, ο Διευθυντής της ΑΕΝ, Παντελής Κίκερης, εκπρόσωπος της εταιρίας, καθηγητές και στελέχη της ΑΕΝ Ηπείρου, καθώς και σπουδαστές

Πρόκειται για μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι μαθητές με προσωπικούς μοναδικούς κωδικούς θα μπορούν να παρακολουθούν ψηφιακά μαθήματα που έχει υλοποιήσει η SQLearn σε συνεργασία με τη Theta Marine Consulting. Τα μαθήματα συνεχώς ανανεώνονται. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει ακόμα σύστημα αυτοματοποιημένης διαχείρισης της εκπαίδευσης (Training Matrix), 


Η παρακολούθηση των ψηφιακών μαθημάτων προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή του εκπαιδευόμενου, ενισχύοντας έτσι τη σημασία της αυτο-εκπαίδευσης στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων (soft skills). 

Το εν λόγω σύστημα χρησιμοποιείται ήδη από τη ναυτιλιακή αγορά για επιμόρφωση και κατάρτιση των πληρωμάτων ακόμα και στο ταξίδι, στο πλαίσιο μιας συνεχούς εκπαίδευσης σε ζητήματα που καλύπτουν απαιτήσεις διεθνείς, εθνικές και της σημαίας, ασφαλείας κ.λπ. 

Η δομή των ψηφιακών μαθημάτων, τα οποία περιλαμβάνουν σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές όπως 3D animation, είναι σχεδιασμένη σύμφωνα με τη θεωρία εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το όλο σύστημα έχει πιστοποίηση από τον Αμερικανικό Νηογνώμονα. Τα μαθήματα γίνονται στα Αγγλικά, που είναι η γλώσσα την οποία χρησιμοποιούν διεθνώς οι ναυτικοί.

«Η γνώση είναι δύναμη και όσο η γνώση ενισχύεται τόσο ενισχύεται και η αυτοπεποίθηση του ανθρώπου», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στα εγκαίνια του συστήματος e-learning, στον Ασπρόπυργο. Το ίδιο σύστημα  έχει ήδη εγκατασταθεί στις ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών.  

Μάλιστα, όπως έχει δηλώσει πολύ σύντομα το Υπουργείο Ναυτιλίας θα καταθέσει διάταξη νόμου που θα προβλέπει μεγάλη αύξηση των οργανικών θέσεων των καθηγητών, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή αναπλήρωση των θέσεων που κατάργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.  

Ο Υπουργός Ναυτιλίας έχει πει ακόμα ότι η κυβέρνηση ενέταξε σε όλα τα προγράμματα 10 εκατομμύρια ευρώ για τον εξοπλισμό των Σχολών και ότι επιδιώκει για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος  να αυξήσει ακόμα περισσότερο το επίδομα σίτισης, το οποίο επανέφερε εφέτος.  

Επιπλέον εξασφάλισε 290 θέσεις ωρομισθίων καθηγητών στις ΑΕΝ και στα ΚΕΣΕΝ.  Σημείωσε τις προσπάθειες του Υπουργείου σε συνεργασία με την ΕΕΕ και το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας για τη βελτίωση των υποδομών στις ΑΕΝ, τη συνεργασία του ΥΝΑΝΠ με το  Ίδρυμα Ευγενίδου για την αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών και τις ευγενικές χορηγίες των εταιριών που ενδιαφέρονται για τη Ναυτική Εκπαίδευση. 

Επίσης  έχει ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών θα καταθέσει στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το Αφήγημα του Υπουργείου για την Ελληνική Ναυτιλία, το πρώτο τμήμα του αφορά τη Ναυτική Εκπαίδευση. 

Στόχος είναι να καταλήξει η Βουλή σε έναν κοινό τόπο για τη Ναυτιλία και τη Ναυτική Εκπαίδευση και να έχουν κοινή πολιτική όλα τα πολιτικά κόμματα στους τομείς αυτούς, είχε αναφέρει ο κ. Κουρουμπλής σε παρόμοια εκδήλωση της ΑΕΝ Ασπροπύργου. 

Ενώ, σήμερα σε δηλώσεις του ο Αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού, Στέλιος Μπέλας σχετικά με την επίσκεψη του στην ΑΕΝ Ηπείρου, ανέφερε:

"Στα πλαίσια μιας περιοδείας, βρίσκομαι σήμερα στην ΑΕΝ Ηπείρου με έδρα την Πρέβεζα, προκειμένου να δω από κοντά όλες τις σχολές, τα πιθανά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καθηγητές, τα διοικητικά στελέχη και οι σπουδαστές, να δούμε ποια από αυτά μπορούμε να λύσουμε άμεσα και ποια πιο μακροπρόθεσμα, να δω τους χώρους και τις εγκαταστάσεις των σχολών.  

Παράλληλα έχει έρθει μια εταιρία η οποία θα κάνει επίδειξη κάποιας εφαρμογής με την ονομασία  sqlearn είναι ένα e -learning  από ότι έχω δει είναι λίγο περισσότερο απλό από το e - learning  δηλαδή περιλαμβάνει μέσα ύλη και υλικά με κάποιο καλό τρόπο με βίντεο, τρισδιάστατες εικόνες κτλ, και όλος αυτός ο συνδυασμός θα αποτελέσει στο κομμάτι της αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης". 

Ο κ.Μπέλας είναι Διευθυντής στην διεύθυνση εκπαίδευσης ναυτικών, ο οποίος στην καριέρα του έχει περάσει από πολλά και σημαντικά πόστα.

prevezabest.blogspot.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στην ΑΕΝ Ηπείρου - Πρέβεζα
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 6805337292628835887
Σχόλια
item