Γιάννενα: Με προτάσεις ο Δήμος Ιωαννιτών για τα αδέσποτα Γιάννενα: Με προτάσεις ο Δήμος Ιωαννιτών για τα αδέσποτα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Με προτάσεις ο Δήμος Ιωαννιτών για τα αδέσποτα

Γιάννενα: Με προτάσεις ο Δήμος Ιωαννιτών για τα αδέσποτα

Νέα διαβούλευση θα ανοίξει μέσα σε έναν μήνα για τη διαχείριση των ζώων, αφού χτες αποσύρθηκε το σχετικό σχέδιο νόμου το οποίο και συνάντησε μεγάλες αντιδράσεις. 

Ο Δήμος Ιωαννιτών θα αποστείλει τις προτάσεις του προς την ΠΕΔ Ηπείρου ζητώντας παράλληλα και από τους υπόλοιπους Δήμους της περιφέρειας να κάνουν το ίδιο, ώστε η ΠΕΔ να συγκροτήσει έναν ενιαίο φάκελο ο οποίος θα αποσταλεί στην ΚΕΔΕ για να διαμορφωθούν οι τελικές προτάσεις της αυτοδιοίκησης. 

Μέσω της πενταμελούς διαπαραταξιακής επιτροπής που συγκροτήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε ήδη αποστείλει κείμενο με 15 προτάσεις προς τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό, «οι οποίες ωστόσο δεν έχουν ληφθεί υπόψη- τουλάχιστον όχι στο βαθμό που θα επιθυμούσαμε- στο νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα. 

Ένα νομοσχέδιο το οποίο μπορεί να περιέχει ορισμένες σωστές κατευθύνσεις, χρίζει όμως άμεσης βελτίωσης σε πολλές παραμέτρους του», όπως αναφέρει η ανακοίνωση χτες. 

Για το λόγο αυτό άλλωστε ο Δήμος Ιωαννιτών θεωρεί ότι οι δήμοι της Ηπείρου πρέπει να καταθέσουν τις απόψεις τους, «ώστε όλοι μαζί μέσω της ΠΕΔ να διεκδικήσουμε τις αλλαγές που πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν στη νομοθεσία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την αντιμετώπιση των αδέσποτων, τόσο στα ίδια τα ζώα όσο και στους πολίτες», όπως τονίζει. 

ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Με προτάσεις ο Δήμος Ιωαννιτών για τα αδέσποτα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3316249528592779855
Σχόλια
item