Νέος Γερμανός υπουργός Εσωτερικών: «Το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία» Νέος Γερμανός υπουργός Εσωτερικών: «Το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Νέος Γερμανός υπουργός Εσωτερικών: «Το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία»

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ (Φωτογραφία: ΑΡ)
Αψηφώντας τα όσα κατά καιρούς έχει δηλώσει η Άνγκελα Μέρκελ ο νέος υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ τόνισε ότι το Ισλάμ δεν αποτελεί μέρος της γερμανικής κουλτούρας.
«Όχι. Το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία. Ο χριστιανισμός έχει αφήσει τη σφραγίδα του στη Γερμανία. Η αργία της Κυριακής, οι χριστιανικές γιορτές και τα έθιμα όπως το Πάσχα, η Πεντηκοστή ή τα Χριστούγεννα είναι μέρος» της Γερμανίας, είπε ο Χορστ Ζέεχοφερ της συντηρητικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU),  αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ, σε μια δήλωση που υπογραμμίζει τις προσπάθειές του να ωθήσει προς τα δεξιά τη γερμανική κυβέρνηση
«Όμως οι μουσουλμάνοι που ζουν εδώ προφανώς ανήκουν στη Γερμανία. Αυτό σημαίνει φυσικά ότι δεν θα εγκαταλείψουμε τις παραδόσεις και τα έθιμα της χώρας μας από ψεύτικο ενδιαφέρον για τους άλλους», τόνισε ο Ζέεχοφερ στη Bild πυροδοτώντας εκ νέου τη συζήτηση για τη θέση του Ισλάμ στη γερμανική κοινωνία.
Οι δηλώσεις αυτές του νέου υπουργού Εσωτερικών έρχονται ως απάντηση στη δήλωση το 2010 του τότε Γερμανού προέδρου Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι το ισλάμ «προς το παρόν» αποτελεί μέρος της Γερμανίας.
Η Άνγκελα Μέρκελ έχει χρησιμοποιήσει αρκετές φορές τη φράση αυτή, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στη χώρα αναφορικά με τη θέση του Ισλάμ στη γερμανική κοινωνία, όπου πλέον ζουν περισσότεροι από 4 εκατομμύρια μουσουλμάνοι και η οποία δέχθηκε, έπειτα από προτροπή της καγκελαρίου, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από το 2015, κυρίως από μουσουλμανικές χώρες.
Το CSU, εχθρικό προς τη μεταναστευτική πολιτική της Μέρκελ, κατάφερε να επιβάλει στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό τον ορισμό ανώτατου ορίου στον αριθμό των νέων προσφύγων που θα μπορούν να γίνονται δεκτοί στη Γερμανία κάθε χρόνο. Ο αριθμός τους θα κυμαίνεται μεταξύ 180.000 και 220.000.
Μιλώντας στη Bild ο Ζέεχοφερ ανακοίνωσε επίσης ότι πρόκειται να διοργανώσει μια διάσκεψη για το Ισλάμ για να συζητηθούν τα προβλήματα ενσωμάτωσης των μουσουλμάνων. 
Και κατέληξε: «Ιδού το μήνυμά μου: οι μουσουλμάνοι πρέπει να ζήσουν μαζί μας, όχι δίπλα μας. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει αλληλοκατανόηση και αλληλοεκτίμηση. Αυτό δεν θα το καταφέρουμε παρά συζητώντας ο ένας με τον άλλο».

Epirusblog Gr
5 of 5
Νέος Γερμανός υπουργός Εσωτερικών: «Το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία»
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 3633381190266828421
Σχόλια
item