Άρτα: Πλήθος κόσμου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αρταίων τίμησε την εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας


Άρτα: Πλήθος κόσμου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αρταίων τίμησε την εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας
Στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Άρτας «ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΑΛΗΣ» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης η εκδήλωση του Δήμου Αρταίων με τίτλο «Μαντηλοδεμένες Ηπειρώτισσες», που ήταν αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας. 

Εγκαινιάστηκε η φωτογραφική έκθεση του Βασίλη Γκανιάτσα με τίτλο «Μαντηλοδεμένες Ηπειρώτισσες», ενώ προβλήθηκαν δύο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους του ίδιου καλλιτέχνη. Παράλληλα, μίλησε η φιλόλογος Κατερίνα Σχισμένου, ενώ βραβεύτηκαν Αρτινές γυναίκες που έχουν προσφέρει σε μια σειρά από τομείς της καθημερινότητας. 

«Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες όλου του κόσμου! Η γυναίκα σήμερα καλείται να παίξει πολλούς ρόλους στη σύγχρονη κοινωνία. Είναι σύζυγος, είναι αδερφή, είναι φίλη, είναι εργαζόμενη, αλλά πάνω απ΄ όλα είναι μάνα. 


Η Ηπειρώτισσα γυναίκα έχει γράψει τη δική της ιστορία στην χώρα μας. Για αυτό και μόνο σύμπτωση δεν είναι η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μαντηλοδεμένες Ηπειρώτισσες» που εγκαινιάζουμε σήμερα, σε φωτογραφίες του Βασίλη Γκανιάτσα. 


Παράλληλα, σήμερα βραβεύουμε γυναίκες της Άρτας από διάφορους τομείς της ζωής, την Κοινωνία, τον Πολιτισμό, την Πολιτική, τον Αθλητισμό. Είναι μια ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης στην πολυετή προσφορά τους» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συλλόγους και τους φορείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή. 

Βραβεύτηκαν οι (με αλφαβητική σειρά): 

Ελένη Αθανασίου, Ιατρός Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Άρτας (για την κοινωνική προσφορά της)

Μιμίκα Αξιώτη, Πρόεδρος του Συλλόγου «Μακρυγιάννης» (για την προσφορά της στον πολιτισμό της Άρτας)

Όλγα Γεροβασίλη, Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, βουλευτής Άρτας (για την προσφορά της στην πολιτική ζωή της Άρτας)

Φωτούλα Δεβέκου, Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων (για την προσφορά της στον πολιτισμό της Άρτας)

Ευτυχία Καραστεργίου, Ιατρός Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Καλεντίνης, με εθελοντική προσφορά σε πολλές περιοχές της Άρτας, (για την κοινωνική προσφορά της)

Αγγελική Κολιού, Α’ Αντιπρόεδρος του Μ/Φ Συλλόγου «Σκουφάς» (για την προσφορά της στον πολιτισμό της Άρτας)

Νίκη Λένη, Διευθύντρια του Γηροκομείου Άρτας (για την κοινωνική προσφορά της)

Ελίνα Μάνθα, Αρτινή πρωταθλήτρια Κολύμβησης (για την προσφορά της στον αθλητισμό της Άρτας)

Αγγελική Σακκά, πρώην Δήμαρχος Αρταίων, μοναδική γυναίκα στο συγκεκριμένο αξίωμα στην Άρτα (για την προσφορά της στην πολιτική ζωή της Άρτας)

Βάσω Σκάρα, Πρωταθλήτρια Χάντμπολ με την Αναγέννηση Άρτας (για την προσφορά της στον αθλητισμό της Άρτας)

Ευγενία Φωτονιάτα, Γενική Γραμματέας Τομεακών Προγραμμάτων Υπουργείου Οικονομίας (για την προσφορά της στην πολιτική ζωή της Άρτας)

Βραβεύτηκε επίσης ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Αρτινών Γυναικών για την κοινωνική προσφορά του. Το βραβείο παρέλαβε το μέλος του Συλλόγου Παναγιώτα Μασίνα. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν: Λύκειο Ελληνίδων, Επιστήθιοι Φίλοι, Συμβουλευτικός Σταθμός για την Καταπολέμηση της Βίας Κατά των Γυναικών, Σύλλογος «Μακρυγιάννης», Μ/Φ Σύλλογος «ΣΚΟΥΦΑΣ», Σύλλογος Μονογονεϊκών Οικογενειών Άρτας, Αιμοδοτικός Σύλλογος Άρτας, Θεατρική Ομάδα «Υφοποιοί» Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου και Περιοδικό Έκφραση. 

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, οι Αντιδήμαρχοι Αρταίων Άννα Κουτρούμπα και Θεανώ Παπατσίμπα, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου ΚΚΜΠΑΠ Μιχάλης Κοτσαρίνης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δημήτρης Βαρέλης και Αναστασία Σίμου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος, καθώς και πλήθος εκπροσώπων από φορείς και συλλόγους της Άρτας. 

Ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στη χθεσινή εκδήλωση. Τον φωτογράφο Βασίλη Γκανιάτσα για τις φωτογραφίες και τα ντοκιμαντέρ του που προβλήθηκαν, την Κατερίνα Σχισμένου που παρουσίασε και συντόνισε την εκδήλωση, τους Συλλόγους που συμμετείχαν στην εκδήλωση και όλους τους συμπολίτες που έδωσαν το «παρών». 

Τέλος, πραγματοποιήθηκε -με ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή- από το Συμβουλευτικό Σταθμό για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών ειδικό εργαστήρι ομαδικής εργασιακής συμβουλευτικής με θέμα: «Τεχνικές αναζήτησης εργασίας και ενδυνάμωση των γυναικών».
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Πλήθος κόσμου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αρταίων τίμησε την εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7905112250914548749
item