Γιάννενα: Στο Ρωμανό φιλοξενήθηκε το «οδοιπορικό υγείας» Γιάννενα: Στο Ρωμανό φιλοξενήθηκε το «οδοιπορικό υγείας» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στο Ρωμανό φιλοξενήθηκε το «οδοιπορικό υγείας»

Γιάννενα: Στο Ρωμανό φιλοξενήθηκε το «οδοιπορικό υγείας»

Στο πλαίσιο της -από δεκαετίας- ακαταπόνητης προσπάθειας ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα πρόληψης ιατρικών παθήσεων, το «οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης» φιλοξενήθηκε στο Ρωμανό, μετά από πρωτοβουλία και με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου αλλά και με την αρωγή του Δήμου Δωδώνης. 

Στην καλοδιατηρημένη λιθόκτιστη εκκλησία της Ι.Μ. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος τελέστηκε κατανυκτική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων. 


Ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Νίκος Αρζαμάνογλου, με την έμπρακτη υποστήριξη του Συλλόγου Νέων Ρωμανού και των παραγόντων και ποδοσφαιριστών του Αχέροντα Ρωμανού, φρόντισαν για το τελετουργικό της φιλοξενίας, που περιλάμβανε εξαίσια τοπικά εδέσματα. 


Στο κατάμεστο «αρχονταρίκι» της Μονής, πλήθος κατοίκων του χωριού και της ευρύτερης περιοχής Λάκκας Σουλίου παρακολούθησαν την ημερίδα πρόληψης ιατρικών παθήσεων και αλληλεγγύης, που συντόνισε ο Στέφανος Φούσας. 


Στην σημασία του «οδοιπορικού υγείας» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο π. Υπουργός Αντώνης Φούσας, ενώ ο κ. Ελευθέριος Γείτονας, Βελλαΐτης και Διευθύνων Σύμβουλος των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων, προέβη σε ανάλυση εναλλακτικών μοντέλων παραγωγικής ανάπτυξης της περιοχής, με την αξιοποίηση των γεωφυσικών ιδιαιτεροτήτων της. 


Στην ημερίδα της πρόληψης, την ομάδα επιστημονικών συνεργατών αποτελούσαν ο πατήρ Μιχαήλ Χρυσέλης, γυναικολόγος - φαρμακοποιός, Επιμ. Β΄ του Φαρμ. Τμήματος του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» και οι κ.κ.: Γεώργιος Βόβας, Καρδιολόγος του Γ.Ν. Αγρινίου, Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος, Παρασκευή  Κίτσου, Χειρουργός - Οδοντίατρος, Γεώργιος Παπανικολάου, Περιοδοντολόγος - Χειρ. Οδοντίατρος, Θάνος Παππάς, Παιδίατρος, Βάια Ρούντου, Χειρουργός Οφθαλμίατρος,  Ευθαλία  Στεφανάκη, Ειδικός Αλλεργιολόγος - Ειδ. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας, Σίσυ Τασσολάμπρου, Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος, Ευγενία Τσαγκαλίδου, Καρδιολόγος, Χάρης Χαβέλας, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Σταύρος Σταύρου, πολιτικός επιστήμων - Msc και Κώστας Τσαγκλής, δικηγόρος.
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Στο Ρωμανό φιλοξενήθηκε το «οδοιπορικό υγείας»
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 149063810863702428
Σχόλια
item